Russisch bedrijf wil eigen Bitcoin op de markt brengen

qiwi-logoHet Russische QIWI betalingssysteem wil 3,8 miljard dollar aan virtueel geld op de markt brengen door de invoering van de eerste nationale crypto-valuta. Of dit nieuwe geldsysteem een succes wordt, dat hangt af van de Russische autoriteiten. Zij zijn bang dat de zogeheten ‘ Bit-roebel’voor het witwassen van geld en voor  terrorisme gebruikt zullen worden. Net als met Bitcoin belooft het nieuwe geldsysteem volledige anonimiteit voor de gebruikers. Betalingen kunnen dan buiten de banken om uitgevoerd worden.

De lancering is gepland voor 2016, maar om dat te doen heeft QIWI enkele miljoenen dollars nodig, aldus Sergey Solonin CEO van QIWI. Het bedrijf gaat waarschijnlijk problemen krijgen met het invoeren van de munt, omdat alleen de Russische centrale bank de bevoegdheid heeft om geld te drukken. Het is onmogelijk om zonder hun goedkeuring van de centrale bank nieuw geld, zoals deze crypto-munt, op de markt te brengen.

Het hoofd van de Centrale Bank Elvira Nabiullina heeft herhaaldelijk gezegd dat de crypto-valuta gebruikt kunnen worden voor verdachte transacties. De bank overweegt virtuele munten te reguleren, indien er in de samenleving behoefte is aan de crypto valuta. Volgens de Solonin, de initiatiefnemer van de nieuwe virtuele munt, zijn er al informele gesprekken geweest met centrale bank van Rusland.

De Russische krant Kommersant meldt dat QIWI van plan is om gebruik maken van blockchain technologie, hetzelfdesysteem waar Bitcoin ook gebruik van maakt. QIWI claimt de grootste ter wereld te zijn in de branche van betaalterminals die gebruikt kunnen worden voor overschrijvingen, bankdiensten en andere doeleinden.

 

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een cryptobeginner? Dan is het Nederlandse cryptoplatform Coinmerce de ideale plek om te starten

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders