Thailand verbiedt handel in Bitcoin

Thailand heeft het gebruik van Bitcoins – de virtuele munt die nergens door gedekt is – bij wet verboden. Dat zegt een grote Bitcoin exchange die op de Zuidoost-Aziatische markt opereert. Bitcoin Co. Ltd, een in Bangkok gevestigd bedrijf dat de handel in Bitcoins via haar website mogelijk maakt, kreeg geen toestemming van de overheid om haar activiteiten voort te zetten.

Bitcoin is geen geld

De centrale bank van Thailand gedoogde de activiteiten van Bitcoin Co. Ltd, omdat de virtuele munt niet erkend werd als een valuta. Voor handel in valuta is een vergunning vereist, een vergunning die Bitcoin Co. Ltd niet heeft. De financiële autoriteiten in Thailand zijn van mening dat de wetgeving nog niet is voorbereid op het gebruik van Bitcoins. Daarom staat men de handel in de virutele munt niet langer toe.

“Op basis van een dergelijk breed gedragen en allesomvattend advies heeft Bitcoin Co. Ltd besloten haar acitiviteiten te staken, totdat de wetten in Thailand bijgewerkt zijn en rekening houden met het bestaan van Bitcoins. De Bank of Thailand heeft gezegd dat het rekening houdt met deze situatie, maar dat ze geen tijdslijn kan geven waarbinnen de wetgeving wordt aangepast.”, zo schrijft het bedrijf in een verklaring. Twee andere Thaise websites waar Bitcoin verhandeld kunnen worden bleven dinsdag opvallend genoeg nog wel open, zo schrijft CNBC.

Centrale banken en overheden zijn over het algemeen niet blij met de nieuwe virtuele munt. Omdat ze van persoon tot persoon verhandeld worden is het vrijwel onmogelijk om toezicht te houden op de transacties. Door de anonimiteit van het geldsysteem zijn de Bitcoins ook interessant voor criminelen. Bitcoins worden nergens door gedekt en er is geen centrale autoriteit die toeziet op het waardebehoud van de munt.

Lees ook de volgende berichten over Bitcoin uit ons archief:

Thailand verbiedt Bitcoins
Thailand verbiedt Bitcoins

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.