Vastgoedbeheerder New York accepteert huur in Bitcoin

Er hoeven niet langer cheques uitgeschreven te worden om de huur te betalen. Daaaast is het Bitcoins systeem veel sneller dan een reguliere bankoverschrijving. Binnen enkele minuten zijn de Bitcoins bijgeschreven op de rekening van de verhuurder. Huurders moeten eerst zelf aangeven dat ze willen betalen in Bitcoins, vervolgens krijgen ze de benodigde gegevens van de verhuurder.

Toch is Bitcoins niet in staat de dollar te vervangen. Door de fluctuaties in de prijs is het onmogelijk afspraken te maken over de huurprijs. Voor Alvic Property Management blijven dollars logischerwijs nog steeds het uitgangspunt. Huurders die in Bitcoins willen betalen moeten de actuele prijs van Bitcoins gebruiken voor het omrekenen van dollars naar het alteatieve geldsysteem. De prijsvorming zelf kan niet plaatsvinden in Bitcoins, omdat de waarde niet stabiel genoeg is.

Het lijkt dan ook vooral een publiciteitsstunt te zijn van Alvic Property Management. Het bedrijf zal waarschijnlijk zelf ook geen Bitcoins aan willen houden, juist vanwege het risico op een sterke stijging of daling van de prijs. Michael Lacsa, hoofd van de afdeling klantrelaties binnen het bedrijf, zegt dat het accepteren van Bitcoins als betaalmiddel kan helpen om nieuwe huurders aan te trekken en om de kosten van de betalingen te verlagen.

Bitcoins worden geaccepteerd door verhuurder uit New York

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.