Craig Wright, de vermeende uitvinder van de Bitcoin, wilde in 2013 voor $85 miljoen goud kopen. Volgens de Australian had hij met zakenman Mark Ferrier uit Perth een deal gesloten om voor tientallen miljarden dollars aan goud te kopen met Bitcoins. Ook was hij van plan geweest software te kopen met de virtuele munt, die hij nodig had om een nieuw bedrijf op te starten.

craig-wright-teaserDe vermeende uitvinder van Bitcoin, die op het internet schuil gaat onder de naam ‘Satoshi Nakamoto’, zou Ferrier verteld hebben dat hij over meer dan $100 miljoen aan Bitcoin beschikte en dat hij daarmee kon betalen. De deal ging uiteindelijk niet door, waarop een rechtszaak volgde. Die werd uiteindelijk in maart vorig jaar neergelegd door Wright.

De twee waren elkaar in 2013 tegengekomen tijdens een Bitcoin mining conferentie. Zakenman Ferrier zou software kopen van technologiegigant Siemens en banksoftware van een financiële instelling uit Saoedi-Arabië. Het plan was dat Ferrier de software zou gebruiken voor zijn eigen mijnbouwbedrijf MJF Mining en dat hij die software zou delen met Wright.