Virtuele munten lager door nieuwe maatregelen in Zuid-Korea

De prijs van verschillende virtuele munten ging maandag opnieuw onderuit, nadat bekend werd dat de Zuid-Koreaanse regering meer grip wil krijgen op deze markt. De overheid wil inspecties uitvoeren bij zes verschillende banken die de handel in virtuele munten faciliteren, naar eigen zeggen om witwassen tegen te gaan. Eind vorig jaar liet de Zuid-Koreaanse regering weten dat ze de handel in virtuele munten alleen wil toestaan op een aantal gekwalificeerde handelsplatformen. Ook overweegt ze de invoering van een winstbelasting om speculanten af te schrikken.

De website Coinmarketcap besloot daarop de prijsinformatie van de Zuid-Koreaanse handelsplatformen voor virtuele munten van haar site af te halen, waarna de prijzen van alle grote virtuele munten onderuit gingen. Bitcoin verloor 17% van haar waarde en kwam uit op $14.820, de grootste daling in twee weken tijd. Ook de andere tien meest populaire virtuele munten verloren meer dan 10% van hun waarde. Dat lijken grote percentages, maar het stelt weinig voor in de volatiele markt van crypto-valuta.

Financiële repressie

De prijsontwikkeling van Bitcoin en andere virtuele munten zal ook dit jaar sterk beïnvloedt worden door maatregelen van overheden, centrale banken, banken en toezichthouders. In verschillende landen wil men de handel reguleren of zelfs verbieden, maar door alle aandacht in de media lijken de virtuele munten alleen maar populairder te worden. Volgens cijfers van Coinmarketcap steeg de marktwaarde van alle crypto-valuta vorig jaar van $20 naar $750 miljard.

Dit artikel wordt u aangeboden door Goudstandaard, uw adres voor de aankoop en verzekerde opslag van edelmetalen. Wilt u goud kopen? Neem dan contact op door te mailen naar contact@goudstandaard.com of door te bellen naar +31(0)88-4688488.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.