Opnieuw veel zilver opgehaald uit de COMEX

Een gedeelte van dit zilver werd ondergebracht bij een andere bullion bank van de COMEX, namelijk Brinks. De netto uitstroom van fysiek zilver bedroeg bijna 1 miljoen troy ounce. Zoals op onderstaande tabel te zien is werd er ruim 737.700 troy ounce zilver onttrokken uit het ‘Registered’ gedeelte van de CNT Depository. Dit zilver is uitgeleverd als ‘settlement’ voor contracten die afgelopen zijn.

Daaaast verschoof er een grote hoeveelheid zilver uit de ‘Eligible’ voorraad van CNT Depository. Dit is zilver dat niet verbonden is aan contracten, maar dat slechts ter opslag is aangeboden door klanten. Netto werd er ongeveer 240.000 troy ounce aan zilver onttrokken door klanten die zilver in opslag hebben liggen in de bullion banks van de COMEX.

Uitstroom van 0,98 miljoen troy ounce

In totaal levert dat een uitstroom op van ~978.300 troy ounce, een opvallend groot volume. Procentueel gezien valt het allemaal nog wel mee, want er ligt in totaal nog 164,2 miljoen troy ounce aan zilver in de zes bullion banks van de COMEX. Daarvan is overigens slechts 43,2 miljoen troy ounce beschikbaar voor de handel in termijncontracten, het zogeheten ‘Registered’ zilver. De rest ligt er slechts voor opslag en is niet beschikbaar voor handelaren.

COMEX

In augustus 2011 was de zilvervoorraad van de COMEX het kleinst. Toen lag er op een gegeven moment nog maar 26,6 miljoen troy ounce aan ‘Registered’ zilver in de COMEX, beschikbaar voor de aanbieders van termijncontracten zilver. Toen gingen er veel geluiden rond over een ‘default’ van de COMEX. Iedereen zou zijn fysieke zilver komen opeisen en daarmee zou de manipulatie van de zilverprijs gebroken kunnen worden. De werkelijkheid liep anders, want de COMEX draait nog steeds en de zilvervoorraad die beschikbaar is voor de handel is met 43 miljoen troy ounce weer net zo groot als begin 2011.

Update [12:44]: Een aantal fouten met duizendtallen en miljoenen in de originele tekst zijn nu aangepast

Bijna 980.000 troy ounce zilver verliet maandag de COMEX (Bron: Silver Doctors)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.