Giustra: “Goud aan explosieve fase begonnen”

Bron: Slim beleggen

 

Beste belegger,

We proberen u al enkele maanden, zelfs jaren, te overtuigen dat goud in nieuwe, grote bull market zit.

Sinds de bodem hameren in 2016 hameren we er hard en onophoudelijk op. We riskeerden zelfs een deel van ons bedrijf, door het Goud & Zilver Rapport met verlies te verkopen.

Enkel om u te overtuigen dat de bodem geplaatst was, en dat u de goudmijnaandelen niet moest verkopen. Dat was enkele jaren geleden immers het sentiment: goud zat al jaren in de hoek waar de klappen vielen, en goudmijnaandelen moesten diep door het stof.

Nu, enkele jaren later, zitten onze abonnees comfortabel in hun zetel:

  • Goud steeg van 1.050 USD naar 1.500 USD per ounce.
  • De HUI-index (goudmijnaandelen) verdubbelde van 100 punten tot 200 punten.

Allemaal goed nieuws, en toch blijven we op dezelfde nagel slaan.

De grote beweging in de goudmarkt moet nog komen, en we hebben een zeer sterk vermoeden dat als de goudprijs boven 2.000 USD kan uitstijgen, dat we een explosieve rally zullen zien.

Dat klinkt voor de gemiddelde belegger vandaag nog allemaal als BS. Ze houden graag vast aan hun traditionele aandelen, en laten goud links liggen.

Dat vinden wij vooral ‘Niet-Zo-Slim-Beleggen’.

Want u hoorde het al vaker van ons: niet of-of, maar en-en. Zo moet je beleggen: activa combineren!

Gooi die oogkleppen af, en stel je vermogen open voor onverwachte uitkomsten.

Gelukkig zijn we niet meer alleen in ons denkbeeld.

We lazen een erg interessant interview van Frank Giustra over de goudmarkt. Giustra is miljardair, en je hoort nooit echt veel van hem in de media. Hij zoekt de publiciteit nooit op.

Giustra is een bijzondere belegger. Hij maakte zijn fortuinen met diverse investeringen. Hij is kind aan huis in de mijnbouwsector, en maakte een geweldige klepper door zijn bedrijf Wheaton River Minerals te verkopen aan Goldcorp in 2005.

Maar Frank is geen goldbug, zoals velen in de sector. Hij is een nuchtere investeerder, die zoekt naar uitzonderlijke kansen. Zo was hij bijvoorbeeld ook de oprichter van Lionsgate, het filmproductiehuis achter kaskakers zoals de Twilight sagaThe Hunger Games of Bladerunner.

Ook heeft hij een muziekstudio met bekende artiesten zoals Robin Thicke, of heeft hij belang in de grootste leverancier van olijfolie. En ga zo maar door…  Giustra is van vele markten thuis.

En dat is precies hoe wij ook graag beleggen. We bijten ons wel vast in bepaalde onderdelen, maar zijn niet blind voor al de rest. Want zo mis je mogelijk de grootste kleppers in je leven.

OK, terug naar de boodschap van Giustra. Volgens deze indrukwekkende belegger staat goud voor z’n derde, en tevens finale fase van de seculaire stijging.

De eerste fase was de initiële periode, die begon met het uiteenspatten van de technologiebubbel in 2000. En duurde tot 2007, het moment waarop de volgende crisis losbarstte.

Maar die crisis vormde ook meteen de smeerolie voor goud om de tweede stijgingsfase in te gaan. Met een hoogtepunt in 2011.

Na een periode van meer dan 5 jaar pauze, is de goudmarkt eindelijk klaar om aan z’n derde en finale fase te beginnen.

“Toen ik hoorde dat de Fed pauzeerde met haar renteverhogingen, wist ik hoe laat het was. De aangekondigde normalisering van het monetaire beleid bleek slechts een schijnvertoning. Voor mij was dit het echte signaal dat er geen weg meer terug is, en dat de goudmarkt hiervan opnieuw zou gaan profiteren.”

Voor Giustra is het al lang zo klaar als een klontje: de monetaire beleidsmakers kunnen geen kant meer op. Het is steeds meer en meer toegeven op monetair vlak, dat is hoe de mens nu eenmaal in elkaar zit, aldus Frank. Tot het eens ophoudt en een monetaire herstructurering op mondiaal vlak zal worden doorgevoerd. Maar dat zal gepaard moeten gaan met heel veel pijn, volgens Giustra.

De miljardair draait niet rond de pot. Wie nu geen goud in z’n vermogen heeft, is onverantwoord bezig voor zichzelf en z’n naasten. Naast een stuk fysiek, investeert hij zijn eigen middelen vooral in goudmijnaandelen.

Met name de Midtiers en Juniors in dit segment. Kijk, en daarom begrijpen we iemand zoals Giustra zo goed. Hij laat de Majors liever links liggen, omdat daar geen of onvoldoende potentieel zit.

Hij rekent erop dat de volgende fase voor goud zeer explosief kan gaan worden. Hij verwacht – net als wij – dat het dak er volledig af kan, eens goud boven z’n vorige top uitstijgt.

Hij verwacht dan opnieuw erg gekke dingen te zien, vooral  in de goudmijnsector. Dat is ook niet zo aparte voorspelling, geeft hij toe, want met al het (nieuwe) geld in de wereld, is de sector wel erg klein.

Explosieve koersreacties zullen eerder dagelijkse kost worden.

Alsof Frank onze gedachten kan lezen. 🙂

Toch heeft Giustra ook een waarschuwing klaar aan het adres van beleggers. “Ga niet als een kip zonder kop deze aandelen kopen. Dit is een zeer moeilijke en soms gevaarlijke business.”

Dat mag je gerust letterlijk nemen. Want mijnbouw en exploratie zijn een zeer zware stiel. Jaarlijks sterven er honderden, zo niet duizenden, in deze sector. Bovendien herbergt de sector ook heel wat charlatans en andere oplichters.

Je moet daarom erg goed onderlegt zijn, om de juiste aandelen te vinden.

Dat is precies de reden waarom we met Slim Beleggen ooit het Goud & Zilver Rapport zijn begonnen. We zagen dat het dermate ingewikkeld was om de juiste goudmijnaandelen te vinden, dat je er simpelweg aparte analisten op moest zetten, om succesvol te zijn.

Experts die constant de wereld rondreizen, op zoek naar nieuwe vondsten of verhalen, die  de sites zelf bezoeken en onderzoeken. Of die de belangrijke congressen bezoeken, om de sfeer te proeven en management het vuur aan de schenen te leggen.

Dat is wat ons team bij het Goud & Zilver Rapport constant doet. En ze hebben inmiddels een jarenlange staat van dienst, die je nergens anders kan vinden.

Al zeker niet in de Nederlandse taal geschreven!

Ook wij kunnen ons volledig in het verhaal van Giustra vinden. We denken dat goud voor een heel grote beweging staat, die het meerdere jaren kan gaan uitzingen.

We zullen grote kleppers gaan maken met het Goud & Zilver Rapport, want we zitten op de beste goudmijnaandelen in de sector.

Profiteer ook van het aanstaande explosieve koersgeweld in goud en zilver. Maar denk eraan, laat ook de overige sectoren niet links liggen.

Wees een echte Slimme Belegger, geen wanna be!

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.