Edward Snowden: “De NSA kan je overal volgen”

Afgelopen week zond de Duitse televisiezender ARD een exclusief interview uit met klokkenluider Edward Snowden. Na lang zoeken hebben we eindelijk een volledige versie van het interview gevonden (de originele video is niet buiten Duitsland te zien). In het interview vertelt Snowden waarom hij vertrouwelijke informatie naar buiten heeft gebracht en probeert hij de wereld kenbaar te maken hoe gevaarlijk het kan zijn dat een overheidsinstantie al het digitale verkeer registreert en vastlegt. Voor wie het interview nog niet gezien heeft, absoluut even kijken! Hieronder twee korte passages uit het hele interview…

Over het verzamelen van gegevens…

“Elke keer als je de telefoon oppakt, een email schrijft, een aankoop doet, met de bus reist met je telefoon in je broekzak, als je een pas langs een apparaat haalt laat je een spoor achter. En de overheid vond het een goed idee om al deze informatie te verzamelen. Alles. Zelfs als je nooit ergens van verdacht bent. Normaal gesproken identificeert de overheid een verdachte, gaan ze naar de rechter met deze verdenking, krijgen ze een bevelschrift en dan mogen ze hun totalitaire macht gebruiken om een onderzoek uit te voeren. Vandaag de dag zetten overheden hun totalitaire macht preventief in, nog voordat er een onderzoek heeft plaatsgevonden.”

Wat kun je doen als je in de stoel van de NSA zit?

“Je kunt de email van iedereen in de wereld lezen en zien wie er in de lijst van contactpersonen staat. Je kunt het netwerkverkeer van iedere website volgen, van iedere computer kun je zien wat er gebeurt. Van iedere laptop kun je zien waar deze aangesloten en gebruikt wordt. Het is een warenhuis van informatie voor de NSA. Bovendien kun je mensen traceren en een virtueel label aan iedereen hangen. Stel je voor dat je bij een groot Duits bedrijf werkt en ik toegang wil hebben tot dat netwerk. Ik kan dan je gebruikersnaam achterhalen op een website of op een forum, je echte naam en je relaties met vrienden online. Ik kan op die manier een virtuele vingerafdruk van je maken: dat is netwerkactiviteit die uniek is voor jou. Waar je ook ter wereld bent, hoe je je identiteit ook achter probeert te houden voor de buitenwereld, de NSA kan je altijd vinden. Iedereen die deze macht kan gebruiken of die informatie kan uitwisselen met de NSA kan dit ook doen. Duitsland is een van de landen die toegang heeft tot dit systeem.”

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

2 gedachten over “Edward Snowden: “De NSA kan je overal volgen”

 • 30 januari 2014 om 10:46
  Permalink

  Et alors !?
  Het burger-schaapdom is toch best tevreden met ALLES. Herhaal : ALLES !
  De moderne technologie verhoogt enkel de penetratiegraad van Big Brother die al die tijd al regeerde. Dat bewijst dat de individuele vrijheid nog meer moet beknopt worden omwille van toenemend wanbeheer en het foute systeem dat falende is. De relatie burger-staat is om zeep. Dit gaat tot aan de fatale vertrouwensbreuk binnen de Westerse samenleving. Algo’s rule in High Frequency Modus. Gedaan met improvizeren. De hersenspoelingen worden steeds grondiger via alle mogelijke kanalen. Alle verontwaardigingen zijn doelbewust georganizeerd. Robotizering van het individu tot kollektief. Alle verzet resulteert in zelf-uitsluiting en dus afsterven.

  Beantwoorden
 • 30 januari 2014 om 12:32
  Permalink

  @24 karaat
  En toch,.. het glas is half vol.
  Je zegt: “Alle verontwaardigingen zijn doelbewust georganizeerd. Robotizering van het individu tot kollektief. Alle verzet resulteert in zelf-uitsluiting en dus afsterven.”

  Het systeem wat TPTB gebruikt om tot het resultaat te komen wat jij beschrijft is het zelfde systeem wat ik gebruik om mij te verijken van nieuwe kennis. Het stelt mij in staat om nieuwe denkbeelden op te doen en zielsverwanten te vinden (jij).
  Het systeem heet internet. Het systeem wat goed en slecht gebruikt kan worden.
  Was dit systeem er niet geweest, dan had ik wellicht nog in dromenland geleefd. Nu ben ik wakker en leef mijn leven veel intenser.

  “Don’t be evil” is de bedrijfsspreuk van Google. Zij snappen dat het achterhouden van informatie “evil” is. Op youtube (google) zijn talloze documentaires te vinden die je de ogen kunnen openen. Ik heb al 2 mensen kunnen overtuigen van de leugen waarin we leven. Onder andere met behulp van youtube.
  Nogmaals, het glas is half vol. De “tegenpartij” ook niet stil, maar de trend bewijst dat men in rap tempo wakker wordt.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een cryptobeginner? Dan is het Nederlandse cryptoplatform Coinmerce de ideale plek om te starten

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders