“NSA maakt Amerika niet veiliger”

Onze enquête van vorige week werd geïnspireerd door de nasleep van de aanslagen van 9/11. Sindsdien heeft Amerika de beveiliging op vliegvelden behoorlijk aangescherpt en meer budget beschikbaar gesteld voor de inlichtingendienst. De NSA grasduint door social media netwerken, e-mails, telefoonverkeer en tekstberichten, met als doel terreuraanslagen te voorkomen. Maar levert deze inbreuk op de privacy wel meer veiligheid op?

Onze vraagstelling was duidelijk: Kan een terreuraanslag als die van 11 september voorkomen worden door het werk van de NSA? De resultaten laten er weinig twijfel over bestaan dat het publiek van Marketupdate daar anders over denkt. Een overgrote meerderheid van bijna 90% was het dan ook oneens met de stelling. Een aanslag als die van 9/11 is volgens de meeste van jullie niet te bestrijden door een inlichtingendienst als de NSA.

De uitkomsten sluiten aan bij een geroemde uitspraak van de Amerikaanse journalist en diplomaat Benjamin Franklin, die leefde van 1706 tot 1790: “Those who would give up Essential Liberty to purchase a little Temporary Safety, deserve neither Liberty nor Safety”.

Als de inlichtingendienst Amerika niet kan behoeden voor een nieuwe terreuraanslag, wat dan wel? Die vraag leggen we graag voor aan onze lezers…

Resultaten van de enquête van week 37Meerderheid Marketupdate lezers denkt dat Amerika niet veiliger is door de NSA

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een cryptobeginner? Dan is het Nederlandse cryptoplatform Coinmerce de ideale plek om te starten

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders