Bitcoin-conferentie 2021 in Miami: wat gebeurde er allemaal op dag 2?

Dag 2 begon met een paneldiscussie over het macro-landschap van Bitcoin, waar Morgan Creek Digital-oprichter Mark Yusko de aandacht vestigde op de vernietiging van de dollar door het eindeloos geld drukken door de Federal Reserve. “Negenendertig procent van alle dollars is in de afgelopen 12 maanden gecreëerd”, zei hij, eraan toevoegend dat de Amerikaanse dollar “de grootste shitcoin van allemaal” is. 

Deze paneldiscussie werd gevolgd door de legendarische skateboarder Tony Hawk die besprak wat er gebeurt als een tegencultuur mainstream gaat. “Het ging heel snel, het was internationaal, voor mij was het de toekomst van financiën,” zei hij over Bitcoin. “Ik heb Bitcoin gekocht in 2012.” 

Op de Nakamoto Stage vond ook een paneldiscussie plaats onder de titel “The Moral Case for Bitcoin”, waar investeerder Jimmy Song sprak over het belang van eigendomsrechten: “Eigendomsrechten zijn het meest fundamentele mensenrecht… er is geen ander recht zonder eigendomsrechten.”

Bitcoin voor iedereen

Mede-oprichter Elizabeth Stark van Lightning Labs en vooraanstaand macro-analist Lynn Alden deelden aan het begin van de middag het podium voor een sessie met de titel: Bitcoin for Billions, Not Billionaires. Stark zei hier onder andere: “Er zijn miljarden mensen in de wereld die geen toegang hebben tot financiële diensten. Bitcoin is uiterst belangrijk.” hieraan toevoegend zei ze: “We hebben veel over Bitcoin gehoord dat slecht is, maar ik geef er echt veel om om deze technologie naar mensen te brengen die misschien niet op Twitter mogen, die niet eens Engels spreken!” Analist Alden zei tijdens de sessie: “Elk decennium of zo zijn er nieuwe slachtoffers voor overheidsschulden,” die eraan toevoegde dat “we ons meer moeten richten op de gebruiks cases van Bitcoin in plaats van alleen op zijn investeringspotentie.”

Het volgende onderwerp op de Nakamoto Stage, waar Galaxy Digital CEO Mike Novogratz en Paxos mede-oprichter Charles Cascarilla de discussie leidden was: “Bitcoin-infrastructuur alomtegenwoordig maken” waar Cascarilla sprak over de “ongelooflijke mogelijkheden” van Bitcoin die verder gaan dan alleen prijsstijging. 

Opmerkelijke momenten

Het podium voor groene energie, dat werd geleid door angel-investeerder Steve Lee en technisch redacteur Aaron van Wirdum van Bitcoin Magazine, kende een onverwachte onderbreking toen een lid van het DOGE-leger het podium overspoelde. 


Een ander noemenswaardig moment van de dag zat in de presentatie van Zap CEO Jack Mallers, getiteld: “One Small Step for Bitcoin, One Giant Leap for Mankind.”  De president van El Salvador, Nayib Bukele, verklaarde dat Bitcoin een “wettig betaalmiddel” is in zijn land en dat het gebruik van digitale valuta zal helpen bij het scheppen van banen.