Elon Musk stemt in te spreken met Twitter CEO Jack Dorsey op Bitcoin evenement

Tesla CEO en Dogecoin liefhebber Elon Musk zal mogelijk spreken op een evenement op 21 juli dat gericht is op het opleiden van institutionele beleggers over Bitcoin (BTC). In een Twitter-discussie met Jack Dorsey stemde Musk ermee in om te spreken op “The ₿ Word,” een virtueel evenement gehost door de Crypto Council for Innovation en met grote spelers in de crypto-ruimte.

Sprekers op het evenement zijn onder meer Dorsey; Cathie Wood van Ark Invest; Blockstream-oprichter Adam Back; Michael Morell, voormalig waarnemend directeur van de Amerikaanse centrale inlichtingendienst; en John Newbery, directeur van Brink – een non-profitorganisatie die zich richt op het ondersteunen van de ontwikkeling van Bitcoin. Volgens de organisatoren is het evenement bedoeld is om “de mainstreamverhalen over Bitcoin te destigmatiseren”.

Jack Dorsey zei o.a: “Naarmate meer bedrijven en instellingen in de mix stappen, willen we allemaal helpen beschermen en verspreiden wat #bitcoin open ontwikkeling zo perfect maakt. Deze dag is gericht op educatie en acties om precies dat te doen.”

Musk reageerde op Dorsey met een enigszins seksuele toespeling voordat hij ermee instemde om virtueel met Dorsey om de tafel te gaan zitten en Bitcoin te bespreken tijdens het evenement. Musks aankondiging dat Tesla zou beginnen met het accepteren van de crypto-activa als een vorm van betaling voor zijn elektrische voertuigen zorgde voor de nodige schommelingen in de crypto ruimte. Kort daarna plaatste tweette hij zijn zorgen over het energieverbruik van Bitcoin en zei dat het bedrijf Bitcoin-betalingen niet langer zou overwegen. De Tesla CEO zei eerder deze maand echter dat hij het toevoegen van Bitcoin-transacties bij het bedrijf zou heroverwegen “wanneer er bevestiging is van redelijk (~50%) gebruik van schone energie door mijnwerkers met een positieve toekomstige trend.”

Het is onduidelijk welk effect een discussie met Dorsey en de andere sprekers zal hebben, dan wel voor de crypto ruimte als voor Tesla of Musk persoonlijk.