Institutionele investeringsmanagers bezitten een record van $13.9B aan Ethereum

Volgens CoinShares, kochten institutionele investeringsmanagers vorige week voor $30,2 miljoen aan Ethereum (ETH). Dit brengt hun totale holdings op een record van $13,9 biljoen.

De instroom in Ethereum-producten lijkt toe te nemen nu beleggers meer aandacht en middelen besteden aan het smart-contract platform. De maandelijkse instroom in ETH-producten bedroeg $170 miljoen, wat het jaarlijkse totaal op $ 824 miljoen brengt. 

Ethereum verwachting

Het wekelijkse instroom rapport toonde een sterke groei voor de meeste digitale activa, met uitzondering van Bitcoin Cash (BCH), waar de instroom daalde met $1,7 miljoen. De wekelijkse instroom over alle activa bereikte 489 miljoen dollar, waarbij Bitcoin (BTC) goed was voor het grootste bedrag met 441,7 miljoen dollar. Het totale vermogen onder beheer gewijd aan crypto is nu $ 64,7 miljard, wat een winst is van ruwweg $7 miljard in de afgelopen zes weken.

CoinShares legt uit: “De hoge instroom verbergt uiteenlopende stromen onder aanbieders, waarbij ze in Europa veel uitstroom zagen en hun Noord-Amerikaanse collega’s een sterke instroom”. In het bijzonder vlakten de wekelijkse instromen af voor Grayscale, daalden ze met $ 46 miljoen voor CoinShares en piekten ze met $ 554,1 miljoen voor 3iQ, dat Canada’s eerste Bitcoin exchange-traded fund beheert.

De ETH-prijs heeft de afgelopen week een opmerkelijke groei gekend en Ethereum leidde crypto dan ook naar nieuwe hoogten deze week waarbij de marktkapitalisatie van alle activa $ 2,398 miljard bereikt. Dat overtreft de vorige piek op 16 april van $2,343 miljard.