Ook bekende sporters vallen als een blok voor eSports

De eSports zijn een echt fenomeen van de 21ste eeuw. Of het nu aanzien wordt als een gewone game of echte sport, het wint wereldwijd elke dag aan populariteit. Niet alleen bij de fans en sponsors, maar ook bij de professionele sporters. In juni werd namelijk bekend gemaakt dat de Belgische doelman Thibaut Courtois geïnvesteerd heeft in Dux Gaming, een Spaans eSports bedrijf. Net zoals andere eSports bedrijven zoals Activision Blizzard, Cloud9 en Modern Times Group, organiseren zij veel speciale toernooien waarbij de spelers een gigantische prijzenpot kunnen winnen. Dit is niet alleen aantrekkelijk voor grote adverteerders en sponsors, maar ook voor befaamde sportfiguren,zoals in het volgende lijstje.

David Beckham

Dat Beckham een neus heeft voor ondernemingen en investeringen is de voorbije jaren al duidelijk geworden toen hij zijn eigen brands ontwikkelde – te beginnen met zijn parfum (The Classic Reinvented) tot House 99, Beckham’s eigen verzorgingsmerk. Sinds kort kan hij ook Guild Esports aan zijn portfolio toevoegen. Als mede-eigenaar van dit eSports bedrijf wil Beckham talentvolle eSporters de kans geven om te trainen en zich te ontwikkelen. Hij beheert het bedrijf samen met Carleton Curtis, die de nodige ervaring heeft in eSports. Niet alleen omdat hij achter de organisatie van de Overwatch League en Call of Duty League zit, maar ook omwille van zijn samenwerkingen met bekende sponsors zoals Red Bull en Activision Blizzard. Het doel van Beckham, Curtis en Guild Esports en hun talentvolle spelers is om tegen de herfst te

Kevin Durant

Net zoals enkele van zijn teamgenoten, is Golden State Warriors Durant een veelzijdige investeerder in verschillende start-ups in Silicon Valley. 2016 was niet alleen het jaar dat hij Oklahoma City omruilde voor zijn huidige club maar ook het jaar dat hij zijn eigen start-up opstartte. Met Durant Company kon hij zijn investeringen beheren en uitbreiden, en daarvoor investeerde hij reeds in bedrijven zoals Postmates, Acorns en Coinbase. In 2018 kon hij nog een eSports-onderneming toevoegen aan zijn impressionant portfolio toen hij 8 miljoen dollar investeerde in Vision Esports. Het is een eSports investeringsfonds en bedrijf dat eigenaar is van het eSports team Echo Fox, evenals de maker van Vision Entertainment en hun eSports content. Durant is niet de enige sporter met een liefde voor Vision Esports, aangezien ook de New York Yankees, de honkbalclub St. Louis Cardinals en voormalig NBA-speler Rick Fox in dit bedrijf investeerden.

Thibaut Courtois

We hebben Courtois al eens aangehaald, maar er valt nog veel meer te ontdekken over zijn investeringen in de eSports. Nadat Courtois zich ingekocht had bij Dux Gaming, ging het succesverhaal van deze samenwerking verder. Het eSports bedrijf heeft namelijk nu de Spaanse derdeklasser Inter de Madrid opgekocht. Deze overname zorgt ervoor dat de club door het leven zal gaan als Dux Internacional de Madrid. Volgens Courtois is het de bedoeling om de knowhow in verband met de eSports te gebruiken tijdens ‘echte’ voetbalmatchen. Courtois die onlangs kampioen werd met Real Madrid in Spanje is natuurlijk ook bekend vanwege zijn optreden bij Chelsea in de top van de Premier League. Kan hij Dux Gaming ook naar de top van de (e)Sports helpen?

Stephen Curry en Andre Iguodala

Curry en Iguodala zijn niet alleen een topduo op het basketbalveld, maar ook in de bedrijfswereld. De Golden State Warriors teamgenoten besloten om in 2018 voor het eerst samen het bedrijfsleven van de Esports te ontdekken. Zijn investeerde namelijk 37 miljoen dollar in Swift, het moederbedrijf van Team SoloMid (TSM). TSM werd opgericht door de 26-jarige gamer Andy Dinh die vele jaren ervaring achter de kiezen heeft in het opstellen van competitieve teams voor ‘League of Legends’, ‘Fortnite’ en andere eSport games. Dankzij Dinh en de vele investeerders kon TSM uitgroeien tot een topteam op vlak van eSports. Zo won het al vier titels en nam het deel aan elke League of Legends Wereldkampioenschap.

Michael Jordan

Jordan is niet alleen een basketbal legende en de hoofdeigenaar van de Charlotte Hornets, maar is ook zeer actief bezig als investeerder in sport en technologie. Zo investeerde hij al in tech-start-ups zoals smartphonebedrijf Muzik en Gigster, het online platform voor freelance webdesigners. Eind 2018 waagde Jordan zich ook aan de eSports toen hij samen met een groep investeerders $26 miljoen stak in aXiomatic Gaming. Het gamingbedrijf is eigenaar van de populaire eSports organisatie Team Liquid. Volgens Jordan is de eSports “een snelgroeiende, internationale industrie” en dat is ook de reden waarom hij er in heeft geïnvesteerd.

Topsporters kiezen massaal voor eSports
Het zijn niet alleen investeerders en fans die eSports op de voet volgen, maar dus ook topsporters – die duidelijk niet alleen aan de top van hun sport, maar ook aan de top van de eSports willen staan.

Picture of Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *