Premie op goud daalt weer in India

De Indiase goudmarkt begint weer een beetje tot rust te komen, nadat het aanbod van goud door een nieuwe importbeperking opdroogde. Op 22 juli besloot de Indiase centrale bank dat tenminste 20% van al het geïmporteerde goud ook weer geëxporteerd moest worden, al dan niet in de vorm van sieraden. Deze maatregelen bleek niet goed uitgedacht, want de import van goud kwam abrupt tot stilstand. Dat zorgde voor tijdelijk tekort aan goud in India en voor een sterke stijging van de premie op het gele metaal, tot omgerekend meer dan $40 per troy ounce.

Premie op goud daalt

Nu de aanvoer van goud uit het buitenland weer op gang komt begint ook de premie op goud te dalen. In zeer korte tijd ging deze van een recordniveau van omgerekend $40 naar slechts $7 per troy ounce, een daling van 82%. Een exporteur uit de Indiase stad Calcutta kreeg onlangs weer goud binnen en kon vervolgens 100 kilogram aan gouden juwelen weer voor de export aanbieden. Goudhandelaren zijn meerdere malen in gesprek gegaan met de Reserve Bank of India (RBI) om de onduidelijkheden omtrent het importquotum op te lossen. De daling van de premie op goud komt op een belangrijk moment, want het Navratri festival staat al bijna op het punt te beginnen (5 oktober). Dit soort festivals geven altijd een impuls aan de Indiase goudmarkt, omdat men traditiegetrouw dit soort momenten aangrijpt om goud te kopen.

De verwachting is dat de totale waarde van geïmporteerd goud weer zal toenemen, nadat deze in augustus bijna tot stilstand kwam. In deze maand werd er slechts voor $650 miljoen aan goud ingevoerd, minder dan een tiende van de import in de maand mei ($8,4 miljard) en minder dan een vierde deel van de import in de maand juli ($2,9 miljard).

Premie op goud daalt weer in India

Premie op goud daalt weer in India, van ongeveer $40 naar $7 per troy ounce

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voordelig beleggen? Maak kennis met FINST, hét Nederlandse crypto platform met de laagste tarieven

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders