Rabobank gedagvaard in Libor-schandaal

De Rabobank heeft, samen met acht andere banken, een dagvaarding gekregen in verband met het onderzoek naar de manipulatie van de LIBOR-rente. Volgens de Financial Times – die dit nieuws vandaag naar buiten bracht – zijn ook banken als Bank of America, Crédit Suisse, Lloyds en Société Générale gedagvaard in deze kwestie.

De Rabobank is overigens de enige Nederlandse bank die in verband wordt gebracht met het manipuleren van de Liborrente, een rentetarief dat banken gebruiken voor het bereken van de rente voor tal van financiele producten. Het schandaal, dat afgelopen zomer als eerste aan het licht kwam bij de Britse bank Barclays, omvat het opzettelijk doorgeven van onjuiste rentestanden om daarmee extra kosten in rekening te kunnen brengen aan klanten. De Rabobank heeft nog niet gereageerd op het bericht van de Financial Times, zo schrijft NU.nl.

Andere banken die ook in verband worden gebracht met het manipuleren van dit belangrijke rentetarief zijn Deutsche Bank, Citigroup en UBS. In totaal worden zestien banken verdacht van het manipuleren van de Liborrente. Het Britse Barclays heeft al boetes gekregen voor de bewezen betrokkenheid bij het manipuleren van de rente, waardoor bedrijven en particulieren teveel rente hebben betaald voor bepaalde leningen.

Rabobank affiche bij één van haar kantoren

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo