Shiba Inu (SHIB) DEX ShibaSwap overschrijdt $1B TVL 24-uur na lancering

24-uur na de lancering heeft SHIB’s nieuwe ShibaSwap DeFi platform de $1 miljard aan totale gesloten waarde overschreden. De meme Dogecoin (DOGE) bewees dat een munt die als grap begon, kan leiden tot bekendheid in de crypto gemeenschap en ook voet aan de grond kan krijgen. De nieuwste memecoin die de aandacht van beleggers trekt, is Shiba Inu (SHIB), een project dat oorspronkelijk bekendheid kreeg toen Ethereum-medeoprichter Vitalik Buterin meer dan $ 1 miljard aan SHIB doneerde aan het India COVID-19 Relief Fund.

Terwijl veel analisten dachten dat het project gewoon zou wegkwijnen, samen met de andere memecoins die opdoken en vervolgens crashten, is Shiba Inu in plaats daarvan opgekomen als een groeiend project, compleet met zijn eigen swap-interface, yield farm en een ontluikende gedecentraliseerde autonome organisatiestructuur.

ShibaSwap lancering verhoogt gaskosten

De opwinding in de Shiba Inu gemeenschap werd dinsdag aangewakkerd met de release van ShibaSwap, een nieuw gecreëerde swap interface die token-houders kunnen gebruiken. Ethereum-gaskosten waren in de buurt van ongekende dieptepunten sinds de Berlijn-upgrade, maar de lancering van ShibaSwap resulteerde in een merkbare uptick in de gaskosten, een fenomeen dat werd benadrukt door Crypto Twitter-handelaar Joe McCann. 

Hoewel de statistieken enigszins zijn veranderd sinds deze tweet werd geplaatst, blijven de drie contractadressen die McCann heeft geïdentificeerd in de top 10 van gasslurpers en de Shiba migrator stond dinsdag op de derde plaats in termen van gegenereerde kosten. 

Totale waarde vergrendeld in ShibaSwap heeft $1 miljard overschreden

De totale waarde die op het platform vergrendeld is, slechts één dag na de lancering van Shibaswap al meer dan $1 miljard bedraagt. Volgens gegevens van Defi Llama is dit is een sterk teken van steun voor de onlangs uitgebrachte interface, die nu in de top 30 staat in termen van totale waarde die is vergrendeld, De aanvankelijke opwinding na de release van ShibaSwap leidde tot een piek van 14% in de prijs van SHIB op dinsdag, maar de prijs is sindsdien gedaald tot zijn huidige waarde van $0,00000867, wat 78% onder zijn all-time high van $0,0000388 is.