Square’s winst 2,5 keer hoger dan verwachtingen; Bitcoin inkomsten 1000% gestegen in 12 mnd

De Amerikaanse financiële dienstverlener Square Inc. meldt dat zijn kwartaalwinst de verwachtingen van analisten heeft verdubbeld, dankzij de dramatische rally van Bitcoin. 

Wereldwijde financiële dataprovider Refinitiv voorspelde dat Square een winst van 16 cent per aandeel zou boeken in Q1 2021, maar het bedrijf verdiende uiteindelijk 41 cent per aandeel. Square zag $5,06 miljard aan inkomsten, waarmee de voorspelling van Refinitiv van $3,36 miljard in het niet viel. Bitcoin alleen al zorgde voor $3,5 miljard aan inkomsten, een verbazingwekkende stijging van 1.000% in slechts 12 maanden.

Inkomsten Bitcoin stijgen

Square’s kwartaal brutowinst steeg ook met 79%  tot $964 miljoen. Meer dan de helft van de winst van het bedrijf kan worden toegeschreven aan de crypto-vriendelijke betalingsapplicatie, Cash App, die $ 495 miljoen aan brutowinst had – een stijging van 171% in vergelijking met Q1 2020.

“Bitcoin-omzet en brutowinst profiteerden van een jaar-op-jaar stijging van de prijs van Bitcoin, Bitcoin-activiteiten, en groei in de vraag van klanten,” merkte het bedrijf op.

Square CEO, Jack Dorsey,  benadrukte de missie van het bedrijf om BTC te ondersteunen om de primaire valuta van het internet te worden, door te verklaren:

“Onze focus ligt in de eerste plaats op het mogelijk maken van […] Bitcoin om de eigen munt te worden. Het neemt een hoop frictie weg voor ons bedrijf. En we geloven volledig dat het meer mogelijkheden creëert voor economische empowerment over de hele wereld.”

Square werd een van de eerste bedrijven die een deel van zijn kasmiddelen in Bitcoin investeerde toen het bedrijf in oktober 4.709 BTC kocht voor $ 50 miljoen. Terwijl de eerste BTC-aankoop van het bedrijf nu 263,7 miljoen dollar waard is, heeft het bedrijf 20 miljoen dollar verloren op een verdere 3.318 BTC die het in februari kocht voor 170 miljoen dollar. Het bedrijf heeft momenteel voor 472 miljoen dollar aan BTC in totaal.