Wegens vermeende Bitcoin pump and dump wordt Elon Musk bekritiseerd door Sygnia CEO

Een van de rijkste vrouwen in Zuid-Afrika en CEO van financiële dienstverlener Sygnia, Magda Wierzycka, zei dat Elon Musk, CEO van Tesla, waarschijnlijk door de autoriteiten zou zijn onderzocht. Het onderzoek zou betrekking hebben op recente beschuldigingen over zijn manipulatie van cryptoprijzen. Doordat zijn doelwit bijna niets anders was geweest dan Bitcoins.

Wierzycka zei, in een interview met Bruce Whitfield tijdens de Money Show deze week, dat Musk’s recente sociale media-activiteit over de prijs van Bitcoin (BTC) hem het onderwerp had moeten maken van onderzoek door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission, of SEC. Als Bitcoin meer een traditioneel bedrijf was.

Eerder, in 2018, beschuldigde de SEC de CEO van Tesla van fraude voor het uitgeven van valse en misleidende tweets. Het gerucht ging dat eerder dit jaar de SEC hem ook zou onderzoeken voor zijn pro-Dogecoin (DOGE) tweets. Volgens Wierzycka is de volatiliteit van Bitcoin die gezien is, een onverwachte functie van wat zij marktmanipulatie door Elon Musk zou noemen.

Zij stelde verder dat als dat met een beursgenoteerd bedrijf gebeurt, Musk onderzocht zou worden en streng gesanctioneerd zou worden door de SEC. Musk pompte bewust de prijs van Bitcoin (BTC) op door tweets te schrijven, volgens de Sygnia CEO. Zoals die waarin Tesla’s $ 1,5 miljard BTC-aankoop werd genoemd, en vervolgens een groot deel van zijn blootstelling op het hoogtepunt verkocht.

De prijsmanipulatie wordt gevormd door de openbare verklaringen van Musk over Bitcoin en het feit dat hij het standpunt van Tesla over het accepteren van de cryptocurrency als een vorm van betaling omdraait. Musk is door velen bekritiseerd voor het naar verluidt manipuleren van de prijs van Bitcoin en andere cryptocurrencies zoals DOGE via zijn Twitter-berichten. En met zijn publieke optreden op Saturday Night Live.

Daarbij verscheen de CEO van Tesla als een personage genaamd “The Dogefather” en verwees naar het token als een zwendel. In een reeks tweets noemde hij vorige week ook het project CumRocket (CUMMIES), die de prijs van het token waarschijnlijk met 366% opdreef, van $ 0,06 naar $ 0,28. De beschuldigingen over de prijsmanipulatie van Bitcoin, met de grootste marktkapitalisatie van alle cryptocurrencies, zijn voor sommigen bijzonder zorgwekkend.

Hoewel veel cryptohandelaren winst hebben gemaakt door te investeren in sommige van de projecten die Musk pompt. Sinds het in april een recordhoogte van $ 64.899 bereikte is de prijs van BTC met meer dan 43% gedaald. Het staat op $ 36.870 op het moment van publicatie. De Bitcoin-prijs daalde vorige maand echter tot $ 30.000. Wierzycka zei dat hetgeen met Bitcoin is gezien, prijsmanipulatie is door een zeer krachtig en invloedrijk individu.