1. producten
  2. Matras

Matras op afbetaling kopen

Zou het niet ideaal zijn om niet gelijk voor een matras te hoeven betalen, maar in termijnen? Dat kan gelukkig! Door achteraf te betalen is de genomen keuze over de aanschaf van een matras niet één waar je later spijt van zal krijgen. Er wordt namelijk de mogelijkheid geboden om een matras in delen te betalen zodat er binnen jouw budget zeker wel ruimte voor te vinden is. 

Binnen jouw vertrouwde omgeving kan een matras op je gemak worden uitgetest en zal dat zeker tot andere inzichten leiden. Misschien dat je er zelfs meer van wilt bestellen! Online bestellen en een matras is gauw in huis gehaald, terwijl je niet in één keer het volledige bedrag hoeft te betalen. 

Op afbetaling kopen uitgelegd

Vaak wil je een matras online aanschaffen, maar heb je daar net de middelen niet voor. Daar hoef jij je geen zorgen meer om te maken. Een matras kan namelijk met achteraf betalen gewoon bij je favoriete webshop besteld worden.  

Net als bij elke andere online aankoop word je matras dan tot aan huis geleverd. Hier kan je vervolgens zelf bepalen of het product wel aan jouw verwachtingen voldoet. Tevreden mee? Dan houd je je matras natuurlijk wel en betaal je er in termijnen voor. Met deze methode van aanschaffen op afbetaling word je in de gelegenheid gesteld om jouw favoriete matras in huis te halen zonder dat je daar gelijk de volle pond voor hoeft te betalen. 

Voordelen

Niet in één keer het volle bedrag betalen.

Ontevreden? Product terugsturen voordat je de volle pond hebt betaald en lang moet wachten op de teruggave.

Eenvoudig online bestellen en aan huis laten bezorgen.

Matras in termijnen betalen kan bij:

WEHKAMP

AMAZON

ALBERT HEIJN

Betalingsmogelijkheden

Het is belangrijk om te weten dat bij aanschaffen van een matras op afbetaling er niet gewerkt zal worden met de gangbare betaalmethodes. Zo zullen PayPal of betalen met je creditcard niet onbekend zijn. Er is gelukkig een opmars te merken van betaalmethodes die online afbetalen mogelijk maken.  

AfterPay en Klarna zijn daar een paar voorbeelden van. De behoefte aan online aankopen op afbetaling is tegenwoordig ruim. Het wordt zo immers voor een breder publiek mogelijk gemaakt om tot de aanschaf over te gaan. De verkopers zien zo ook gelijk hun omzet stijgen. Omdat je niet in 1 keer met al het geld op tafel hoeft te komen wordt de mogelijkheid geboden om meerdere producten aan te schaffen.  

Is dat nou niet handig om mee te nemen bij je volgende online aankoop? 

Andere producten

Vragen over het kopen van een matras op afbetaling

Het is uiteraard belangrijk om je te houden aan de uiterste betaaldatum. Als vuistregel wordt de 14de dag gebruikt nadat je het product hebt besteld. Dat moet jou voldoende de ruimte geven om het product uit te proberen. Het hangt allemaal wel af van de betaalmethode die je gebruikt. Zo hanteert in3 een periode van 60 dagen. Wel handig dus wanneer je financieel niet zoveel ruimte hebt om binnen een kortere periode af te betalen. 

Dat is helaas (nog) niet mogelijk. Er is gelukkig wel een groeiende trend te merken van online winkels waar aanschaf middels afbetaling mogelijk is. Het is dus wel belangrijk voor elke aanschaf even na te gaan of die optie wel mogelijk is bij betreffende webwinkel. 

Er zijn inderdaad risico’s aan verbonden, maar worden die tot een minimum beperkt. Er wordt namelijk wel eerst nagegaan of betreffende persoon die de aanschaf wil verrichten, een goede “credit score” heeft. Omgekeerd moet ook de koper voorzichtig zijn om niet te trappen in valse facturen die door criminelen worden opgestuurd. Doe bij twijfels dus altijd even navraag bij de webwinkel voordat de factuur betaald wordt!