Goudprijs in zowel euro’s als ponden naar nieuwe records

De zorgen dat de Griekse schuldencrisis overslaat naar andere Europese landen, zoals Italië en Spanje, blijven mede door het uitblijven van een definitieve oplossing voor de Griekse situatie toenemen. De voorzitter van de Europese raad, Herman van Rompuy, riep op maandag het spoedberaad bijeen om een oplossing te vinden voor de Europese schuldencrisis.  
In de loop van de dag steeg de rente die de Zuid-Europese probleemlanden Italië, Spanje, Griekenland en Portugal over hun schuldpapier moeten betalen sterk. Europese staatsobligaties met een laag risico zoals de Duitse en Nederlandse obligaties noteerden in de loop van de dag juist hoger. Het verschil tussen de rente voor “veilige staatsobligaties” van landen zoals Duitsland en die van probleemlanden, zoals Griekenland en Italië wordt daarmee steeds groter. 
Als reactie op de verslechterende Europese situatie ontstond een vlucht naar veilige havens. Naast Nederlandse en Duitse staatsobligaties, de dollar, en de Zwitserse frank, bleek met name ook goud een veilige vluchthaven. De euro daalde ten opzichte de dollar en vooral ten opzichte van de Zwitserse Frank; goud steeg in zowel euro’s als in Britse ponden naar nieuwe records. Eén troy ounce goud kostte aan het eind de Europese handelsdag meer dan €1.105. In Britse ponden moest er £975 worden neergeteld. In zowel euro’s als ponden werd het prijsrecord van respectievelijk mei en juni verbroken. 
Goudprijs in euro's
Goudprijs in Ponden
Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo