Tweet van de dag (22 augustus 2013)

De tweet van de dag komt van Jeroen Oosterink (@amdbs007), een financial in vastgoed. Hij stuurde via twitter de volgende presentatieslide door van de Rabobank. De slide hoort bij de publicatie van het Halfjaarverslag van de Rabobank over de eerste helft van 2013.

We kunnen er lang of kort over doen, ook de Rabobank voelt steeds meer de pijn van de economische crisis. De Rabobank heeft bijna €210 miljard aan woninghypotheken op haar balans staan, bijna een derde van de totale hypotheekschuld van Nederland. Daarvan is slechts 20% gefinancierd met Nationale Hypotheekgarantie. De gemiddelde loan-to-value ratio is volgens de laatste cijfers 83%, wat betekent dat er niet zo veel overwaarde meer over is op het totale hypotheekbestand van de Rabobank.

Woninghypotheken vormen 46% van de totale kredietverlening van de Rabobank. Van alle uitstaande hypotheken zijn er ongeveer 7.000 met een betalingsachterstand van 90 dagen of meer. Dat is 0,56% van het totaal aantal hypotheken.

Eén gedachte over “Tweet van de dag (22 augustus 2013)

  • 22 augustus 2013 om 15:02
    Permalink

    14 % minder winst voor de Rabo , een begin van een langer(e) weg . ABN/AMRO met verlies van 17 miljard verkopen , ook een begin van een langere weg …belastingbetaler , blijft u nog even wakker.

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.