Vermogen van Jan Jaap van der Wal

Op deze pagina vertellen wij je alles over het salaris en vermogen van Jan Jaap van der Wal en worden vragen zoals wie is Jan Jaap van der Wal en waaraan heeft Jan Jaap van der Wal dat vermogen verdiend, beantwoord.

Heb je dus altijd al willen weten wat het vermogen van Jan Jaap van der Wal is? Lees dan gauw dit artikel! 

Vermogen

€1.150.000

Geboren op

1 november 1979

Bekend van

Televisie

Woonplaats

Nederland

Beroep

Comedian

Wie is Jan Jaap van der Wal?

Jan Jaap van der Wal is op 1 november geboren in Leeuwarden. Hij is een Nederland stand-upcomedian, cabaretier en televisiepresentator. Van der Wal heeft een Christelijk Gymnasium Beyers Naude in Leeuwarden afgerond. Hij heeft drie maanden Amsterdam gestudeerd. Van der Wal werd in Nederland bekend doordat hij tussen 2001 en 2010 als teamleider te zien was bij het satirische nieuwsprogramma Dit was het Nieuws. Voor dat programma werkte hij samen met presentator Harm Edens en stand-upcomedians.

Presentatie carriere

Van der Wal nam in februari 2006 het artistiek leiderschap van de Comedytrain over een Heertje. Op de radio heeft Van der Wal samen met Felix Meuders Spijkers met Koppen van VARA gepresenteerd waarvoor hij ook als columnist actief was. In 2000 won hij de internetpublieksprijs. In het theaterseizoen 2006/ 2007 toerde Van der Wal met zijn derde soloprogramma, BSUR, door Nederland. Met deze voorstelling stond hij in maart drie avonden lang in Koninkrijk Theather Carre. Eerder toerde hij met de programma’s Out Now en Staat. De Leeuwarder verzorgde in 2007 de oudejaarsconference, die werd uitgezonden door de VARA. In 2009 mocht Van der Wal druk was met een Nederlandse versie van het Amerikaanse programma The daily show dat hij vervolgens begin 2011 presenteerde voor televisiezender Comedy Central.

2016 en 2017

Hoewel het programma nooit verder kwam dan haar initiële proefperiode, zette Van der Wal in 2012 de presentatiestijl wel deels door via het online satirisch nieuwsprogramma Panache rondom de Tweede Kamerverkiezingen van dat jaar. Van 2015 tot en met 2016 was Van der Wal te zien als teamleider in het RTL 4- programma; Het collectief geheugen. In 2016 was Van der Wal te zien als sidekick en voice-over bij RTL Summer Night als opvolger van Marieke Elsinga. Vanaf 17 december 2017 is Van der Wal weer teamleider bij Dit is het nieuws.

Van der Wal maakt in 2016 de show De Nieuwe Belg waarmee hij ook in België een bekend gezicht wordt. Dat jaar neemt hij ook deel aan De Slimste Mens Ter Wereld 2016 waar hij het tot in de eerste finaleweek schopt. Hij draagt ook bij aan het satirische tv- programma DE Ideale Wereld en gaat deeltijds in Antwerpen wonen. Sinds 2017 is van der Wal een van de vaste juryleden in De Slimste Mens ter Wereld. In september 2018 nam hij bij DE Ideale Wereld de rol van vaste presentator over van Otto-Jan Ham. In november 2021 kondigde hij aan na 4 jaar te stoppen als presentator van De Ideale Wereld na afloop van het seizoen in mei 2022.

Wat is het vermogen van Jan Jaap van der Wal?

Wat het precieze vermogen van Jan Jaap van der Wal is, is niet algemeen bekend. Maar naar verluid wordt Unknown’s vermogen geschat op om en nabij de €1.150.000. Dat is natuurlijk een flink bedrag!

Dit vermogen van Jan Jaap van der Wal blijft natuurlijk een schatting, omdat het salaris van Jan Jaap van der Wal niet letterlijk ergens bekend is gemaakt. Het geeft echter wel een goede aanwijzing van hoeveel het ongeveer zal zijn.

Hoeveel verdient Jan Jaap van der Wal per maand?

Hoeveel Jan Jaap van der Wal precies per maand verdient, oftewel wat is het salaris van Jan Jaap van der Wal is lastig in te schatten, omdat Jan Jaap van der Wal zich daar in de media nooit echt over heeft uitgelaten of uitlaat.

Het is lastig om te bepalen wat het salaris van Jan Jaap van der Wal nu exact is. Met name door de verschillende werkzaamheden die Jan Jaap van der Wal uitvoert kan het salaris per maand flink verschillen. Gezien het geschatte vermogen van €1.150.000 van Jan Jaap van der Wal gaan we er echter van uit dat Jan Jaap van der Wal’s maandelijkse inkomen zeker niet onverdienstelijk is.

Bekijk ook het vermogen van andere bekenden:

Vragen over het vermogen van Jan Jaap van der Wal

Jan Jaap van der Wal beoefent het beroep van Comedian en is bekend van Televisie.

Het grootste deel van Jan Jaap van der Wal’s vermogen komt voort uit de werkzaamheden als Comedian. Hier heeft Jan Jaap van der Wal een aardig vermogen mee bij elkaar verdiend. 

Voordelig beleggen? Maak kennis met BITVAVO, hét Nederlandse crypto platform met de laagste tarieven

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders