Bron: BitcoinMagazine

De komende week komt er nog véél bullish nieuws aan. Dat zegt Robby Gutmann, CEO van bitcoinhedgefonds NYDIG. Hij deed zijn uitspraken in de podcast ‘On the Brink’ met onder meer Nic Carter.

Bitcoin fonds komt met aankondigingen

Op de financiële markten in Amerika borrelt het elke week met goed nieuws. De Biden regering mag doorgaan met een steunpakket van 1.900 miljard dollar en elke Amerikaan met een inkomen onder de $75.000 ontvangt een steuncheque van $1.400. De markt denkt dat een deel van dat geld ook naar Bitcoin vloeit.

Vandaag komt ook de Federal Reserve van Amerika met nieuws, de verwachting is dat de centrale bank de rente laag wilt houden. Slecht nieuws voor partijen met veel obligaties op de balans, want die leveren weinig tot niets aan rendement op.

Een deel van deze hedgefonds markt is al flinke stappen aan het zetten richting de nieuwe asset Bitcoin. Een daarvan is Stone Ridge een vermogensbeheerder uit New York met 10 miljard dollar aan vermogen onder beheer. Zij zijn ook de oprichter van de New York Digital Investment Group. Dat is een collectief dat geld ophaalt in de markt om volledig in het bitcoin ecosysteem te duwen.

Niet de minsten namen deel in een recente financieringsronde van 200 miljoen dollar: de verzekeraars Mass Mutual en New York Life, maar ook Soros Fund van George Soros en zakenbank Morgan Stanley.

Indrukwekkender was een zinnetje in het begeleidende persbericht vorige week: Amerikaanse verzekeraars uit hun circuit hebben al samen 1 miljard dollar aan exposure in Bitcoin. Opvallend, want verzekeraars zijn doorgaans conservatief maar kiezen voor een asset voor de lange termijn (10 tot 50 jaar)