Drie cryptovaluta om in de gaten te houden

Als investeerder bent u bekend met de ins en outs van de Bitcoin. De cryptomunt die binnen korte tijd de financiële wereld ondersteboven zette, sterk steeg in waarde en die een alternatief wilde worden voor het fiatgeld dat op dit moment gebruikt wordt. Hoewel Bitcoin bijzonder populair is, is deze blockchaintoepassing niet geslaagd in de opzet. De vele uitdagingen die Bitcoin nu voor zich ziet staan, zijn voor ontwikkelaars en beleggers reden om te kijken naar alternatieven. De volgende drie cryptovaluta zijn een sterk alternatief op investeren in Bitcoin.

IOTA

IOTA is een opvallend project. In eerste instantie was het voornamelijk een blockchaintoepassing waar nog aan gewerkt moest worden. Er waren veel problemen en uitdagingen, maar met het activeren van de community achter de blockchaintoepassing wordt IOTA nu dé toekomst genoemd van Internet of Things (IoT). Met de lage waarde van de munten op dit moment is het een sterke manier om uw portefeuille uit te breiden en een investering klaar te zetten voor de toekomst, zeker gezien het grote aantal samenwerkingen dat IOTA aangegaan is.

Ethereum Classic

Ethereum Classic is een van de cryptovaluta die een apart bestaansrecht heeft. Het is een afsplitsing te noemen van Ethereum zelf en is de ‘onveranderlijke’ variant van de blockchain. Ethereum Classic is de laatste maanden hard aan het werk geweest om de mogelijkheden voor bedrijven, startups en ontwikkelaars uit te breiden. Het opende een kantoor in San Francisco en is aan de slag gegaan met het ondersteunen van startups die binnen de community aan het werk zijn om het ecosysteem te verbeteren. Dat maakt het een interessante investering, want dit betekent concreet dat Ethereum Classic grote stappen kan zetten in de nabije toekomst. Een teken van het succes is het feit dat ETC op dit moment al geaccepteerd wordt bij Beverly Hills juwelier Peter Marco.

Bitcoin Cash

Bitcoin Cash was ooit een ondergeschoven kindje. Het idee was dat Bitcoin Cash nooit een concurrent zou kunnen worden van Bitcoin – maar het tegendeel kan snel bewezen worden. Permissionless Ventures, een innovatiefonds, heeft namelijk de Bitcoin Cash Devcon (een hackaton) in het leven geroepen waar startups, ontwikkelaars en programmeurs strijden om bijzonder interessante prijzen. De Devcon die in Amsterdam gehouden werd (27-28 oktober) heeft net als de vorige edities gezorgd voor een enorme piek aan innovaties en mogelijkheden waardoor de interesse in Bitcoin Cash opnieuw toegenomen is. Zeker een munt om in de gaten te houden dus!

De kracht van een blockchaintechnologie bepaalt het succes

Wilt u de tijd nemen om u te verdiepen in de verschillende munten, mogelijkheden en opties en wilt u verder kijken dan deze lijst met 3 cryptovaluta? Let u dan vooral op de problemen die een bepaalde blockchaintechnologie oplost, hoe schaalbaar de technologie is en in hoeverre er sprake is van een omvangrijke en actieve community. Deze factoren bepalen namelijk in hoge mate het succes van een blockchaintechnologie en dat gaat in de toekomst het verschil maken.

Picture of Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *