China gaat infrastructuur Afrika verbeteren

De Afrikaanse Unie heeft met China overeenkomst bereikt over de bouw van nieuwe wegen, spoorwegen en vliegvelden die de grootste Afrikaanse steden beter met elkaar moeten verbinden, zo schrijft The Africa Report. De Chinezen gaan de infrastructuur aanleggen, een project dat ook veel werkgelegenheid zal brengen voor diverse Afrikaanse landen.

De Afrikaanse Unie bestaat sinds juli 2002 en vertegenwoordigt 54 Afrikaanse landen. Deze overeenkomst met China is het meest omvangrijke project waar de unie goedkeuring voor gegeven heeft. De overeenkomst tussen de China en de Afrikaanse landen werd onlangs ondertekend in het hoofdkantoor van de Afrikaanse Unie in Addis Abeba, de hoofdstad van Ethiopië.

Dit is het document van de eeuw… de luchtvaartovereenkomsten symboliseren een nieuw tijdperk van samenwerking tussen de Afrikaanse Unie en Afrika”, zo verklaarde de Chinese vice-minister voor Buitenlandse Zaken Zhang Ming nadat hij zijn handtekening onder de overeenkomst had gezet.

Betere infrastructuur

De Chinezen hebben al veel infrastructuur aangelegd in diverse Afrikaanse landen, voornamelijk ten behoeve van de export van grondstoffen. Met dit nieuwe project richten Afrikaanse landen en China zich op de reizigers die tussen Afrikaanse steden heen en weer bewegen. Het vliegverkeer in Afrika is sterk onderontwikkeld vergeleken met dat van andere continenten. Zo komt het wel eens voor dat men voor een reis tussen twee Afrikaanse steden een tussenstop moet maken op een Europese luchthaven.

Als het nieuwe Afrikaans-Chinese project voltooid is zijn de grote Afrikaanse steden van Addis Abeba en Nairobi in het oosten, Johannesburg in het zuiden en Abuja in het westen van Afrika verbonden met snelwegen, spoorlijnen en nieuwe internationale vliegvelden die de reistijd aanzienlijk zullen verkorten. “Afrika is een uitgestrekt continent waar het mogelijk moet zijn om te reizen zonder een tussenstop te moeten maken in Parijs of Londen”, aldus vice-minister Zhang Ming.

dlaminizumaspeaksreuters

Nkosazana Dlamini-Zuma, voorzitster van de Afrikaanse Unie prijst het gezamenlijke doel dat China en Afrika bereikt hebben (Foto van Reuters)

Picture of Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *