Een 110 jaar oud vermogensbeheerbedrijf, Baillie Gifford, dat bekend staat als een van de eerste die een goed gevoel had voor bedrijven als Tesla, heeft $ 100 miljoen geïnvesteerd in de grote cryptocurrency-walletservice Blockchain.com. Peter Smith, Blockchain.com medeoprichter en CEO, kondigde woensdag aan dat de bijdrage van Baillie Gifford aan de financieringsronde van $ 300 miljoen in maart tot nu toe de grootste investering in het bedrijf is geworden.

De deelname van Baillie Gifford aan de ronde was “een van hun eerste investeringen in een cryptobedrijf”, verklaarde Smith. De CEO schreef dat het ook een bevestiging is dat een evenwichtige en gediversifieerde Retail/institutionele onderneming de komende jaren een ongelooflijk groeipotentieel heeft. Baillie Gifford heeft zich, met meer dan $ 445 miljard aan activa onder beheer, ontpopt als een grote tech-investeerder.

Het bedrijf verdiende bijna $ 28 miljard door vroeg in te zetten op Tesla en Alibaba, en farmaceutisch bedrijf Moderna. Vanaf augustus 2020 alleen al, haalde Baillie Gifford, een van de grootste externe Tesla-investeerders, $ 16 miljard winst uit zijn Tesla-investering. Ook staat het bedrijf bekend om zijn steun aan bedrijven als Google, Amazon en Airbnb.

Te midden van toenemende aandacht van investeerders voor het bedrijf en ook voor de bredere crypto-industrie is het gevoel van Baillie Gifford gekomen te investeren in Blockchain.com. Blockchain.com, gevestigd in het Verenigd Koninkrijk, is een van de grootste fondsenwervers dit jaar en heeft $ 420 miljoen binnengehaald in twee financieringsrondes in februari en maart.

Bovendien hebben deze financieringsrondes het bedrijf op een waardering van $ 5,2 miljard gebracht. Crypto- en blockchain-bedrijven, waaronder Blockchain.com, BlockFi en Dapper Labs, hebben in het eerste kwartaal van 2021 meer financiering ontvangen dan in de hele loop van 2020, volgens gegevens van bedrijfsanalysebedrijf CB Insights.