DOGE stijgt wederom, nadat Elon Musk zegt dat hij samenwerkt met developers om ‘efficiëntie te verbeteren’

Elon Musk’s aandacht voor DOGE coin staat er inmiddels om bekend de prijs van de coin op te drijven. Zo tweette hij een paar uur geleden dat hij samenwerkt met de Dogecoin-ontwikkelaars om de efficiëntie van de cryptocurrency te verbeteren. Musk’s laatste tweet resulteerde in een 26% stijging van de prijs van DOGE. Volgens CoinGecko klom de prijs 26% van $ 0,38 vanochtend naar $ 0,48 op het moment van schrijven.


De verwijzing van de tweet naar “efficiëntie” kan een indicatie zijn dat Tesla Dogecoin (DOGE) eventueel toevoegt als een vorm van betaling. De CEO stelde donderdag namelijk dat het bedrijf kijkt naar groenere cryptocurrencies die minder dan 1% van de energie van Bitcoin per transactie gebruiken. 

De marktkapitalisatie van Dogecoin bedroeg vrijdag om 6 uur ’s ochtends ongeveer 49 miljard dollar en is sindsdien gestegen tot 66,7 miljard dollar, een stijging van bijna 18 miljard dollar.

Beursnotering Coinbase

Een andere factor in de prijsstijging zou het nieuws geweest kunnen zijn dat Coinbase van plan is om de populaire memecoin op de beurs te noteren binnen de komende zes tot acht weken. In een uitzending van CNBC’s Mad Money show op donderdag, werd Coinbase’s chief financial officer Alesia Hass gevraagd “Moeten beleggers Dogecoin serieus nemen?”, waarop Hass antwoordde dat de beurs die beslissing aan haar beleggers moet overlaten:

“Wij zijn een platform. We willen alle activa aanbieden die voldoen aan onze noteringsnormen en we hopen de plek te zijn waar je kunt komen en alles kunt verhandelen wat je wilt verhandelen.”