El Salvador overweegt betaling aan hun werknemers in Bitcoin

Rolando Castro, de minister van Arbeid en Sociaal Welzijn in El Salvador heeft gezegd dat de regering bespreekt of bedrijven in het land hun werknemers in Bitcoin zouden moeten betalen.

Volgens het lokale radiostation 107.7 Fuego GMV, heeft Castro de kwestie van werkgevers die hun werknemers in Bitcoin (BTC) betalen besproken met ambtenaren van het ministerie van Financiën en het ministerie van Economie. Zijn opmerkingen komen een week nadat de wetgevende vergadering van het land het gebruik van de cryptocurrency als wettig betaalmiddel goedkeurde.

Huidige wetgeving

Een wet van 2001 over de monetaire integratie in El Salvador, bepaalt echter dat salarissen en vergoedingen alleen mogen worden betaald in colónes of dollars. De eerste wordt echter nog maar zelden gebruikt in de Centraal-Amerikaanse natie. Het is onduidelijk of de goedkeuring van Bitcoin als wettig betaalmiddel in het land een uitbreiding zal zijn op de bestaande wet of deze zal vervangen. Uit het wetsontwerp van president Nayib Bukele blijkt dat “belastingbijdragen in Bitcoin betaald kunnen worden” en “voor boekhoudkundige doeleinden zal de USD als referentievaluta worden gebruikt.”

Sinds hij eerder deze maand op de Bitcoin 2021-conferentie in Miami voor het eerst aankondigde dat hij de pro-Bitcoin-wetgeving zou introduceren, heeft Bukele de sociale media opgezocht om cryptocurrencies en mijnbouw in El Salvador te promoten. En vorige week riep de president het door de staat gerunde geothermische energie bedrijf LaGeo op om bepaalde faciliteiten beschikbaar te stellen aan Bitcoin-mijnwerkers.