Nadat het Congres een stimuleringswet van $ 1,9T had aangenomen, kocht burgemeester van Miami Bitcoin

De cryptovriendelijke burgemeester van de stad Miami, Francis Suarez, heeft mogelijk zijn status als voorstander van cryptocurrency verder versterkt. Suarez onthulde dat hij zowel Bitcoin (BTC) als Ether (ETH) bezit, toen hij verscheen in het CNBC Squawk Box-programma. De Senaat van de Verenigde Staten had begin maart de stimuleringswet van $ 1,9 biljoen voor verdere COVID-19-hulpverlening aangenomen. Onmiddellijk hierna kocht hij BTC en ETH, gaf Suarez zelf aan.

De goedkeuring van het wetsvoorstel maakte voor Suarez inflatie tot een onvermijdelijkheid. Hij verklaarde hierbij op dat moment te weten dat inflatie onvermijdelijk was en dat er een soort van hedge moest zijn. Om het economisch herstel te stimuleren, blijven massale overheidsuitgaven de inflatie aanwakkeren. Bovendien zal de vrees voor monetaire verlaging de levensvatbaarheid van Bitcoin als hedge-activum verder geloofwaardig maken.

Bitcoin schoot voorbij $ 54.000 op weg naar zijn huidige ATH ooit boven $ 64.000, op het moment dat de stimuleringswet werd aangenomen. In mei leed BTC samen met de cryptomarkt aanzienlijke verliezen, waarbij de tokenprijzen over de hele linie met bijna 50% daalden. De burgemeester was niet in staat om te profiteren van de huidige dip, gaf Suarez aan.

Ook voegde hij eraan toe de dip nog niet gekocht te hebben, maar wel van plan het te doen. Hij heeft het gewoon te druk gehad en te veel gewerkt, volgens Suarez. Met durfkapitaalfirma Borderless Capital dat een fonds van $ 25 miljoen aankondigt voor startups in de stad, is Miami ook hard op weg een belangrijke crypto-hub in de Verenigde Staten te worden.

Crypto-adoptie lijkt in de hele stad in een aanzienlijk tempo te groeien, van nachtclubs tot belastingbetalingen. De burgemeester heeft hierbij in februari zelfs opgeroepen tot progressieve cryptocurrency-wetten. De stad is gastheer van de Bitcoin 2021-conferentie. Daarom lijkt Miami’s voetafdruk in het cryptocurrency-landschap klaar voor een nieuwe boost.

Tot de meer dan 50.000 crypto-gelovigen die naar verwachting het evenement zullen vereren, behoren onder meer congresleden, CEO’s, beroemdheden en cryptografen.