Ripple zoekt documenten van 15 offshore beurzen die volgens haar ‘fataal’ kunnen zijn voor de aanklacht van de SEC

Ripple CEO Brad Garlinghouse en mede-oprichter Chris Larsen hebben een motie ingediend met het verzoek aan de Securities and Exchange Commission van de Verenigde Staten om een onderzoek in te stellen naar het moederbedrijf van Bitfinex, iFinex, en 14 andere internationale cryptobeurzen.

De motie van woensdag vraagt om belangrijke documenten van deze 15 beurzen. Het ondersteunende memorandum van de motie merkt op dat in de brieven met verzoek om bijstand wordt gevraagd van autoriteiten in de Kaaimaneilanden, Hongkong, Zuid-Korea, het Verenigd Koninkrijk, Singapore, de Seychellen en Malta. 

Ripple gelooft dat documenten van offshore beurzen zullen bewijzen dat haar leidinggevenden sectie 5 van de Securities Act niet hebben overtreden door XRP te verkopen aan het Amerikaanse publiek.

Ripple ontkent beschuldigingen

In de gewijzigde klacht van de SEC tegen Ripple worden Garlinghouse en Larsen beschuldigd van de verkoop van meer dan 2 miljard eenheden XRP aan “openbare beleggers” over de hele wereld, waarbij de SEC terugbetaling eist van de leidinggevenden van Ripple op basis van de verkopen.

De leidinggevenden van Ripple ontkennen de beschuldigingen van de SEC, waarbij zij benadrukken dat Sectie 5 specifiek de binnenlandse verkoop van effecten zonder een registratieverklaring verbiedt. De juridische vertegenwoordiging van Garlinghouse en Larsen weerlegt dat hun XRP-verkopen werden uitgevoerd op buitenlandse beurzen en dus buiten de jurisdictie van de SEC vielen: “In het geval van transacties die op dergelijke buitenlandse handelsplatformen werden uitgevoerd, vonden zowel de aanbiedingen van XRP als de verkopen van XRP plaats in de boeken en registers van de respectieve platforms, en dus geografisch buiten de Verenigde Staten.”

Belangrijke documenten

Ripple beweert dat de 15 beurzen en gerelateerde entiteiten “unieke documenten en informatie bezitten” met betrekking tot Ripple’s juridische strijd met de SEC, specifiek met betrekking tot “het proces waarmee transacties in XRP die naar verluidt werden uitgevoerd door de individuele gedaagden op buitenlandse handelsplatforms voor digitale activa, werden uitgevoerd.”

De motie indiening komt slechts enkele dagen nadat een belangrijke klap werd uitgedeeld in de zaak van de SEC tegen Ripple, waarbij de rechtbank het verzoek van de SEC om toegang tot de communicatie tussen Ripple en haar juridisch adviseur verwierp.