Shiba Inu raakt nieuwe beurs; stortingen SHIB overweldigen Binance

Shiba Inu (SHIB) werd genoteerd op drie verschillende cryptocurrency exchanges in de afgelopen 48 uur, nadat door een explosieve stijging van 966% in hetzelfde tijdsbestek de coin een 18e plaats in de marktkapitalisatie ranglijst behaalde.

SHIB’s onmiddellijke toevoeging aan Binance op maandag verraste toeschouwers. En het feit dat 50% van de SHIB-tokenvoorraad in handen is van één individu, namelijk Ethereum mede-bedenker Vitalik Buterin, maakte Binance’s beslissing om het token onmiddellijk te noteren des te verrassender.

Overweldigende vraag

Binance-oprichter en CEO Changpeng Zhao sprak zich maandag uit over de kwestie van Shiba Inu:  “Sommigen hebben hun zorgen geuit over de notering van $SHIB. We volgen de gebruikers. Er is een groot aantal gebruikers dat het eist, tot het punt waarop we vandaag zonder ETH-deposit adressen kwamen te zitten vanwege SHIB. Dit is nog nooit eerder gebeurd voor een andere ERC20 munt.””Niet goed te keuren. Super hoog risico. NFA,” voegde hij eraan toe.

Shiba Inu’s recente opkomst kwam snel op na de opkomst van Dogecoin (DOGE). Net als Dogecoin, ontwaakte Shiba uit maanden van inactiviteit door te stijgen naar wat een all-time high was op 20 april, dezelfde dag dat Dogecoin een toenmalige all-time high van $0,420 bereikte.

OKEx

Naast Binance en FTX heeft Shiba Inu volgens het persbericht van dinsdag ook een notering op de OKEx beurs gekregen. OKEx CEO Jay Hao zei hierover:

“We zijn verheugd om Shiba Inu te verwelkomen op het OKEx-platform. Ik waardeer hun experimentele geest, wat precies is wat de blockchain en crypto ruimte nodig heeft. Als exchange zijn we verheugd dat we een divers portfolio van cryptocurrencies kunnen aanbieden, waaronder memetische tokens.” 

CoinGecko, heeft Shiba Inu nog steeds geen fatsoenlijke notering gegeven omdat het er tot nu toe niet in is geslaagd om nauwkeurige circulatie cijfers voor het token te bepalen.