‘Strengere toezicht’ op BTC-mining in China vanwege bezorgdheid over de CO2-uitstoot

In de toekomst kunnen de Chinese cryptomining activiteiten strenger worden gecontroleerd, waarbij naar verluidt de regering zich zorgen maakt over het energieverbruik van met name Bitcoin-mining. Op 27 april stuurde Peking een “noodbericht” om controles uit te voeren op datacenters die betrokken zijn bij Bitcoin en andere cryptocurrency-mijnactiviteiten. Dit bericht werd naar verluidt met enige paniek onthaald in China.

Colin Wu of Wu Blockchain op Twitter, de Chinese columnist, bagatelliseerde echter snel de vrees voor hoe dit op korte termijn, invloed zou kunnen hebben op Chinese Bitcoin-miners. Hij merkte op dat dit enige paniek veroorzaakte in China. De Chinese regering zei echter dat ze alleen een onderzoek uitvoerde. Datacenters zijn moeilijk te gebruiken voor Bitcoin-mining en worden voornamelijk gebruikt voor ETH Filecoin, volgens Wu.

De “noodmelding” was routinewerk voor het Peking Municipal Bureau of Economy and Information Technology, volgens de Chinese staatsmedia PengPai (toegankelijk via vertaling). Omdat het een duidelijker beeld wil geven van het energieverbruik van de cryptomining activiteiten van in Peking gevestigde datacenters. Of de controles op nationale schaal zullen worden uitgevoerd, moet nog worden onthuld.

Of wat de toekomstige gevolgen zouden kunnen zijn. Volgens Yu Jianing, de roterende voorzitter van de Blockchain-commissie van de China Communications Industry Association, is het echter een teken van wat komen gaat, bericht PengPai. Op de achtergrond van koolstofneutraliteit, zal de toekomstige blockchain-mining inderdaad strikter zijn, naar de mening van Jianing, volgens PengPai.

Als het vergeleken wordt met Binnen-Mongolië als referentie, dat niet langer een mijncentrum zal zijn, gaat dit idee op. Nadat China onlangs crypto-mining in het gebied heeft verboden om zijn nieuwe koolstofreductiedoelstellingen te bereiken, hebben crypto-miners Tot eind april de tijd gekregen om hun activiteiten stop te zetten. Een reeks doelstellingen wordt geschetst met China’s 14e “vijfjarenplan”.

Zoals een reductiedoelstelling van 18% voor “CO2-intensiteit” en een reductiedoelstelling van 13,5% voor “energie-intensiteit” van 2021 tot 2025. Doordat de elektriciteitsprijzen hoger zijn dan in andere regio’s, staat Peking niet bekend als een cryptomining-hub. Dit kan betekenen dat andere hubs zoals Xinjiang en Sichuan in de toekomst het doelwit zijn.

Xinjiang was in april goed voor 35% van de Bitcoin-hashkracht in China en ongeveer 23% van de wereldwijde hash-snelheid, schatten gegevens van de Cambridge Bitcoin Energy Consumption Index of CBECI. Wereldwijde effecten kunnen ontstaan door strengere cryptomining omstandigheden. Sommigen geloven hierbij dat de scherpe crash van Bitcoin naar $ 50.000 eerder deze maand, gedeeltelijk het gevolg was van de daling van de hashrate in Xinjiang door stroomuitval rond 17 april.

Willy Woo, de populaire crypto-analist, speculeerde dat een “whale met meer kennis van de gebeurtenissen in China” verkocht, voordat miningpools tijdelijk werden gesloten. Hierbij werd verwezen naar een transactie van 9000 Bitcoins naar Binance op 16 april.

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo