Thailand wil in-person Know Your Customer (KYC) voor crypto exchanges invoeren

Financiële toezichthouders in Thailand bereiden zich voor op het aanscherpen van beperkingen rond het aanmaken van nieuwe rekeningen bij crypto-activa exchanges. De regering van Thailand wil hiermee het aanmaken van nieuwe crypto-rekeningen aan banden leggen 

Volgens een rapport van Bangkok Post heeft het Anti-Money Laundering Office van het land aangekondigd dat vanaf juli, crypto exchanges de identiteit van nieuwe klanten persoonlijk moeten verifiëren met behulp van een “dip-chip” machine.

Momenteel kunnen nieuwe gebruikers hun identiteit bij crypto exchanges nog verifiëren door online documenten in te dienen. Dip-chip machines scannen echter een chip die is ingebed in Thaise burger ID-kaarten. Dit betekent dat klanten voortaan fysiek aanwezig moeten zijn voor het verificatieproces. 

Met deze nieuwe regels kan voorkomen worden dat buitenlandse investeerders toegang krijgen tot exchanges in het land, aangezien deze niet zomaar in staat zullen zijn om Thaise ID-kaarten te verkrijgen.

De aanscherping van de regelgeving komt op een moment dat crypto-activa sterk in populariteit toenemen in Thailand. Executives uit de sector uiten hun bezorgdheid over de nieuwe regels en zijn bang dat invoering ervan de groei van Thailand’s crypto-sector zal verstikken. 

Poramin Insom, medeoprichter en directeur van de Thaise cryptobeurs Satang Corp, zei hierover in de Bangkok Post:

“De meeste beurzen voor digitale activa zijn nog steeds druk met het voorbereiden van hun systemen op het groeiende aantal klanten, terwijl de nieuwe account aanvragen blijven binnenstromen. Deze groei kan echter worden afgeremd als het aanvraagproces ingewikkelder wordt.”

De wetgevers lijken er ook op gebrand om dezelfde regels toe te passen op goud verkopen met een waarde van meer dan 100.000 Thaise baht (ruwweg $3.200). Sommige goudhandelaren in Bangkok gebruiken deze dip-chip machines al voor identiteitscontrole.