Volgens experts kan het brute kwartaal van Bitcoin ertoe leiden dat Tesla een verlies van $100 miljoen rapporteert over het tweede kwartaal

Door de koersramp van Bitcoin (BTC) in het tweede kwartaal speculeren experts dat Tesla mogelijk een verlies tot $100 miljoen moet rapporteren voor het tweede kwartaal. Nu de Bitcoin-prijs onlangs is gedaald tot een niveau dat voor het laatst werd gezien in januari, stelde bedrijfsanalist Kate Rooney van CNBC dinsdag dat Tesla mogelijk te maken krijgt met een “impairment charge” – waardoor het de daling moet rapporteren in een verklaring aan de Securities and Exchange Commission van de Verenigde Staten.


“Tesla houdt crypto aan als een immaterieel actief en vanwege boekhoudregels, wanneer de waarde van Bitcoin onder een bepaald bedrag zakt, moeten bedrijven dat afwaarderen in hun jaarrekening,” zei Rooney, eraan toevoegend: “Tesla zegt dat als de prijs van Bitcoin daalt onder de carry cost, of waar Tesla het heeft gekocht, op elk moment nadat ze het hebben gekocht, er een ‘impairment cost’ wordt herkend.”

De analist beweerde dat niet bij naam genoemde bronnen schatten dat de ‘impairment charge’ zou kunnen resulteren in een verlies van tussen de $ 25 miljoen en $ 100 miljoen voor Tesla op papier. Ze voegde er echter aan toe dat Tesla ook de prijs van de BTC die het bezit niet kan opwaarderen totdat de positie wordt gerealiseerd in de vorm van een verkoop.

Tesla CEO Elon Musk is de afgelopen maanden een zeer ‘belangrijk’ figuur geworden voor de cryptogemeenschap, waarbij de investering in Bitcoin en de steun voor BTC-betalingen van het bedrijf hielpen om rally’s te ontketenen naar nieuwe all-time hoogtepunten voor de activa. Door een combinatie van Tesla’s opschorting van BTC-betalingen vanwege zorgen over de milieu-impact van mijnbouw en Musk’s aanhoudende Dogecoin-propaganda op Twitter, valt Musk echter uit de gratie bij een groot deel van de cryptogemeenschap.