Zal Bitcoin goud vervangen als de ultieme opslagplaats van rijkdom?

Albert Einstein dacht dat de enige reden dat we tijd hebben, is dat niet alles tegelijk gebeurt.

Als hij vandaag in de buurt was geweest, had hij zich misschien moeten bedenken. Vorig jaar zagen we een van de scherpste dalingen op de financiële markten ooit, gevolgd door een van de snelste herstelbewegingen.

Hoewel de wereld nog steeds in de greep is van een gevaarlijke pandemie, zijn de prijzen van activa, grondstoffen en financiële instrumenten razendsnel blijven stijgen, aangewakkerd door massale stimuleringsmaatregelen van regeringen en centrale banken.

Wat kan van invloed zijn op de Bitcoin koers?

Hoe meer ze de Bitcoin koers opblazen, hoe hoger ze volgens de experts zullen stijgen.

Dit is wat er zou gebeuren als de Bitcoin-zeepbel zou barsten

Analisten zijn sceptisch over de bliksemsnelle opkomst van Bitcoin. Waarom voorspellen sommigen een crash, en wat dat zou betekenen?

Het is de alles boom. Onroerend goed, aandelen, metalen, landbouwproducten; bijna alles wat je maar wilt noemen. Behalve voor schuldinstrumenten zoals staatsobligaties, die in februari en maart van recordhoogtes ineenstortten. En goud, de ultieme opslagplaats van rijkdom in onzekere tijden gedurende verschillende millennia.

Wat is de Bitcoin verwachting?

Niets kan echter tippen aan de hausse in cryptocurrencies. In het afgelopen jaar zijn ze, onder aanvoering van de Bitcoin, naar steeds grotere hoogten gestegen, ondanks waarschuwingen van monetaire autoriteiten over hun zeer speculatieve aard, hun gebruik in criminele transacties en de voortdurende dreiging van regulering.

Tot voor kort werden ze door de gevestigde orde grotendeels terzijde geschoven. De laatste tijd is er een golf van belangstelling van instellingen die met een frisse blik naar Bitcoin en de vele concurrerende cryptocurrencies kijken, en een aarzelende acceptatie. Er valt tenslotte geld te verdienen.

Maar het overgrote deel van de belangstelling, en misschien wel de drijvende kracht achter de enorme prijsstijging van het afgelopen jaar, is afkomstig van huishoudens; gewone mensen die aan boord zijn gesprongen van de snel accelererende trein in een zoektocht naar rijkdom.

Laszlo Hanyacz werd een internetsensatie om alle verkeerde redenen. In 2010 kocht hij twee pizza’s bij een pizzeria in Jacksonville Florida en betaalde hij met Bitcoin; de eerste keer dat iemand de elektronische munt ooit als betaling gebruikte.

Bitcoin waarde bereikt krankzinnig niveau


Een jongeman kijkt naar een Dell laptop
Nu bitcoin zijn nieuwste mijlpaal passeert, heeft ‘FOMO’ ertoe geleid dat crypto-sceptici zich opstapelen, terwijl Tesla-baas Elon Musk waarschuwt dat digitale valuta moeten worden behandeld als “speculatie”.

Dat alleen al zou genoeg moeten zijn om hem in de geschiedenisboeken te krijgen. Maar zijn roem gaat veel verder dan die van een pionier. De arme Laszlo heeft 10.000 Bitcoin neergeteld voor het deegachtige genot. In Australische dollars, gebaseerd op de koers van gisteren, zou dat nu 753.510.000 dollar waard zijn.

Laten we hopen dat hij het opperbeste heeft besteld. Of op zijn minst, extra ansjovis.

Maar Laszlo’s ongeluk is een van de grote obstakels geworden in de acceptatie van Bitcoin en andere cryptocurrencies als ruilmiddel.

Consumenten zijn niet bereid om hun Bitcoin uit te geven; bang dat ze net als Laszlo zullen eindigen. En handelaren zijn nerveus om de betaling te accepteren, gezien de ongelooflijke volatiliteit rond de prijs.

Is Bitcoin een ruilmiddel of opslagplaats van rijkdom?


Hij was lang niet de eerste, maar het was Elon Musk die voor de meest recente hausse zorgde toen hij in februari aankondigde dat Tesla, zijn bedrijf in elektrische auto’s, Bitcoin zou gaan accepteren als betaling voor voertuigen.

En dat niet alleen, Tesla heeft ook nog eens 1,5 miljard dollar (1,94 miljard dollar) neergeteld voor een deel van de Bitcoin. Uit gegevens die vorige week bij de New York Stock Exchange werden ingediend, bleek dat die investering nu 2,48 miljard dollar waard was.

Cryptocurrencies worden steeds meer gezien als een investering of een opslagplaats van rijkdom, nu andere grote spelers Bitcoin aan hun balans toevoegen.

Bitcoin nieuws

Terwijl de prijs van de cryptocurrency explosief blijft stijgen, tappen Bitcoin-mijnwerkers fossiele brandstoffen over de hele planeet af. Maar kan Bitcoin groen worden, of is klimaatverandering ingebakken in de code van Bitcoin?

Betalingssystemen Paypal en Square onderzoeken de munt als betaalsysteem en als investering, terwijl Twitter heeft overwogen om er een aantal op de balans te zetten.

Met grote namen die zich op de markt storten, hebben investeringsbanken zoals Bank of NY Mellon de sprong gewaagd door een cryptodivisie op te richten, terwijl JP Morgan zijn teen in het water heeft gedoken in een poging om zijn klanten tevreden te houden.

Gedurende een groot deel van het voorbije decennium hebben crypto-aanhangers de ondergang van fiatvaluta’s voorspeld; het systeem waarbij individuele naties afzonderlijke munteenheden beheren. Ze hebben betoogd dat de opkomst van het internet en de komst van digitale valuta de traditionele betaalmethoden zouden omzeilen en het netwerk van centrale banken dat het wereldwijde financiële systeem reguleert en beheert, zouden ondermijnen.

Het lijdt geen twijfel dat de opkomst van deze nieuwe cryptocurrencies de manier waarop we betalen voor goederen en diensten radicaal zal veranderen en drastisch zal verbeteren. Maar centrale banken en overheden zullen eerder spelers dan slachtoffers van de revolutie worden.

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *