Bitcoin naar nieuw record: $5.200

De prijs van Bitcoin bereikte vandaag een nieuw record van meer dan $5.200, nadat er berichten naar buiten kwamen dat Chinese autoriteiten de handel in virtuele munten onder bepaalde voorwaarden toch zullen toestaan. Persbureau Xinhua meldt dat de Chinese overheid de handel in de crypto munten mogelijk toch wil toestaan, maar dat er eerst nieuwe regulering moet komen om witwassen te voorkomen.

De Chinese regering merkte dat het verbod op handel in virtuele munten weinig effectief was, omdat Chinezen al snel manieren hadden gevonden om de virtuele munten via Hong Kong en Singapore te verhandelen. Terence Tsang van het in Hong Kong gevestigde handelsplatform TideBit zei daar het volgende over:

“De blokkade weerhield Chinese beleggers er niet van om crypto valuta te kopen. De afgelopen weken zagen we veel klanten van het Chinese vasteland een rekening openen bij TideBit. Ze willen het spel blijven meespelen. Ik zie een groeiende behoefte, aangezien ze naar Hong Kong en Singapore komen om crypto valuta te kopen.”

Bitcoin herstelt van crash

Begin september veroorzaakte de Chinese regering nog een schokgolf in de markt, toen het bericht naar buiten kwam over een mogelijk verbod op de uitgifte van nieuwe virtuele munten. Ook moesten handelsplatformen voor virtuele munten in China voor het einde van de maand hun activiteiten stopzetten. De prijs van Bitcoin zakte toen met tientallen procenten tot een dieptepunt van $3.000. In totaal verdampte toen in korte tijd voor $40 miljard aan waarde uit de markt voor virtuele munten.

Op het moment van schrijven heeft de markt van virtuele munten een waarde van ruim $160 miljard, zo blijkt uit cijfers die de website Coinmarketcap realtime verzamelt van meer dan 1.100 verschillende virtuele munten.