Goud verlaat de kluis van JP Morgan

Het gaat om de zogeheten ‘Eligible’ voorraad van JP Morgan, goud dat slechts in opslag werd aangeboden bij deze bank en dat dus niet aangemerkt moet worden als levering voor aflopende contracten op de Comex. De totale hoeveelheid goud dat klanten in de ‘bullion banks’ hadden opgeslagen is de afgelopen weken gezakt van bijna 9 miljoen naar slechts 6,1 miljoen troy ounce. Dat is het laagste niveau sinds midden 2009.

Het is opvallend dat de grootste daling van de goudvoorraad in de kluizen gedreven wordt door JP Morgan. Die zag haar voorraad ‘Eligible’ goud vanaf het einde van 2009 tot en met nu dalen van 2 miljoen naar 402.374 troy ounce. Op 5 april bereikte deze voorraad in de kluis van JP Morgan een dieptepunt van 142.700 troy ounces, omgerekend is dat 4 ton.

Het is de vraag waar al dat goud gebleven is. Wie zijn de klanten van JP Morgan die kennelijk om uitlevering gevraagd hebben? En is het toeval dat er zoveel goud werd weggehaald bij JP Morgan zo kort voor de grootste prijsdaling van goud in dertig jaar tijd? De afgelopen jaren waren de mutaties van de Comex goudvoorraad bij JP Morgan doorgaans niet zo groot.

Zero Hedge wist eerder dit jaar al te onthullen dat de betreffende kluis van JP Morgan naast het gebouw van de New York Fed staat en dat er op 25 meter diepte een ondergrondse gang is die de kluizen van de ‘bullion bank’ en de Federal Reserve met elkaar in verbinding brengt. Dat roept bij Zero Hedge de vraag op of er misschien goudstaven naar de Federal Reserve overgebracht zijn.

Meeste goud verliet de kluis van ‘bullion bank’ JP Morgan (Bron: Zero Hedge)

Van 2.000.000 naar slechts 142.700 troy ounce goud in een paar maanden tijd (Bron: Zero Hedge)

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.