Stoelendans op de Comex

Op de Comex begint ook fysiek goud te schuiven, zo blijkt uit de meest recente voorraadontwikkelingen van de bullion banks. Scotia Mocatta stuurde ruim 23.000 troy ounce ‘Eligible’ goud naar HSBC, die op haar beurt weer meer dan 43.000 troy ounce goud overbracht (of overboekte) naar JP Morgan. Het lijkt erop dat JP Morgan in nood zat om fysiek goud uit te leveren, want het goud dat ze ontving van bullion bank HSBC werd rechtstreeks uitgeleverd naar klanten van JP Morgan. Wie die klanten zijn, dat blijft een groot vraagteken. Feit is dat er meer dan 44.000 troy ounce goud uit de Comex gehaald is.

Van claim naar fysiek bezit

Op de totale goudvoorraad van de bullion banks is deze uitlevering van meer dan 44.000 troy ounce nauwelijks zichtbaar, het is minder dan 1%. Toch is het een belangrijk signaal, want fysieke uitlevering gaat gepaard met extra kosten voor de afnemers. Kennelijk zijn er handelaren op de Comex actief die de voorkeur geven aan het fysieke bezit van goud boven een claim op goud in de ‘Eligible’ goudvoorraad van de bullion banks.

Schuiven met goud op de Comex
Schuiven met goud op de Comex (Bron: Zero Hedge)
Voorraadontwikkeling goud JP Morgan
Voorraadontwikkeling goud JP Morgan (Bron: Zero Hedge)

3 gedachten over “Stoelendans op de Comex

 • 14 augustus 2013 om 14:39
  Permalink

  Ik denk dat de elite ook aan het verzamelen is en het liefst …….zo laag mogelijk

  Beantwoorden
 • 16 augustus 2013 om 18:55
  Permalink

  Er komt steeds meer krapte op de Fysieke Goud en Zilver markt. Zelfs de Duitsers krijgen hun Goud pas over een jaar of 4 geleverd. Het lijkt er op dat het spelletje met fractioneel Goud bankieren langzaam aan scheuren begint te vertonen.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.