Apple speelt gegevens klanten door aan veiligheidsdienst

Apple doet niet moeilijk met het doorspelen van klantgegevens, zo blijkt uit de Podesta emails die Wikileaks heeft vrijgegeven. Een medewerker van Apple laat in een email aan John Podesta weten ‘duizenden keren per maand’ gegevens van Apple klanten en apparaten door te geven aan overheden. Het technologiebedrijf doet dit in het geval van gerechtelijke procedures, wanneer gegevens van klanten en hun telefoons belangrijk bewijs kunnen bevatten in een opsporingsonderzoek.

Apple heeft zelfs een team dat 24/7 bereikbaar is om dit soort verzoeken van de autoriteiten uit te voeren. Een noemenswaardig detail: De encryptie van gegevens is voor het technologiebedrijf geen obstakel om gegevens van klanten los te krijgen. En als de data zelf niet uitgelezen kan worden van telefoons, dan kan Apple altijd nog beschikken over meta-data zoals locatie en tijdstip.

Eerder dit jaar lagen de FBI en Apple nog met elkaar overhoop over de beveiliging van de iPhone. De Amerikaanse inlichtingendienst vroeg het technologiebedrijf om het besturingssysteem van de iPhone aan te passen, zodat het voor de inlichtingendienst makkelijker zou worden om in te breken op een toestel. Maar uit deze email blijkt dat er nu al op grote schaal informatie wordt doorgegeven aan de inlichtingendienst.

wikileaks-apple-full

Apple speelt duizenden keren per maand gegevens door aan opsporingsambtenaren (Bron: Wikileaks)

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo