De Dogecoin lijkt steeds waardevoller te worden onder sportfans

Naast de toenemende aandacht van investeerders, lijkt Dogecoin (DOGE) een niche aanhang te hebben gevonden onder sportfans.

In een gesprek met Cointelegraph zei Mark Cuban, eigenaar van het Dallas Mavericks basketbalteam, dat de mensen “de controle over DOGE hebben overgenomen”. Dit zou blijken uit de verkoop van tickets en merchandise sinds hij het token voor het eerst aanbood als betaalmiddel in maart. Sinds 2019 accepteren de Mavericks al Bitcoin (BTC) betalingen via BitPay.

Major League Baseball-fans hebben de afgelopen dagen een soortgelijk enthousiasme getoond. Oakland Athletics voorzitter Dave Kaval kondigde deze week aan dat de franchise twee plaza infield tickets had verkocht op dezelfde dag dat het team zei dat het ze zou aanbieden voor 100 DOGE – ruwweg $46 op dat moment. 

Op het moment van publicatie, is de prijs van DOGE meer dan $ 0,63, na een aanzienlijke stijging in de afgelopen week, maand en kwartaal om nieuwe all-time hoogtepunten te bereiken. 

In februari verwees Mark Cuban naar DOGE als de “goedkoopste economische leermethode die beschikbaar is en tegelijkertijd vermaakt”, later grapte hij te verwachten dat de prijs van de munt $1 zal bereiken als de Dallas Mavericks voor 6.556.000.000 DOGE aan extra handelswaar verkopen. Bij de huidige koers hoeft de munt nog maar 59% te stijgen om die mijlpaal te bereiken.