Na eToro en Gemini-vermeldingen bereikt Dogecoin nieuwe recordhoogte

Na eToro en Gemini-vermeldingen bereikt Dogecoin nieuwe recordhoogte

Dinsdag tikte Dogecoin nieuwe lifetime highs in de nasleep van twee nieuwe beursnoteringen. Tijdens de Europese handelsuren steeg de Shiba Inu-cryptocurrency met het hondenmerk tot $ 0,577. Volgens CoinDesk-gegevens overtrof het bierbij de vorige recordprijs van $ 0,47 die op 16 april werd geregistreerd. DOGE is tot op heden 11.000% gestegen.

Een dag nadat het multi-asset brokerage-platform eToro ondersteuning voor de cryptocurrency aankondigde, is de laatste hogere stap gekomen. Het verwijst hierbij naar de sterke vraag van klanten. Dogecoin wordt met de nieuwe vermelding beschikbaar voor ongeveer 20 miljoen gebruikers verspreid over de hele wereld. Gemini kondigde toen, dinsdagochtend, aan dat het ook de op meme gebaseerde crypto zal ondersteunen.

Dit laaide het opwaartse traject van DOGE verder op. En door de beslissing van het honkbalteam van Oakland Athletics om kaartjes voor Dogecoin te verkopen, kan extra koopdruk uit zijn voortgekomen. Het Californische team zei in een aankondiging op maandag dat het tweezits ruimten verkocht voor 100 DOGE. Dit is op het moment van schrijven gelijk aan $ 48,80. Deze tickets zijn voor de serie van drie wedstrijden tegen de Toronto Blue Jays.

Op 23 april toont het snelle herstel van een 40% flitscrash een sterke “buy the dip” -mentaliteit in de markt. Dit jaar is deze cryptocurrency met meer dan 9.000% gestegen en presteert ruimschoots beter dan Bitcoin (BTC, -7,18%) en Ether (ETH, -0,88%). Volgens Messari is de marktkapitalisatie van DOGE, met de onthutsende rally, gestegen tot meer dan $ 59 miljard. Hiermee is het de vierde grootste cryptocurrency ter wereld.

De dagelijkse inkomsten die miners genereren, zijn onlangs gestegen tot een nieuw record van meer dan $ 3 miljoen. Dit jaar heeft het project, dat in 2013 als een grap begon, mainstream acceptatie gekregen van onder meer profbasketbalteam Dallas Mavericks. Ook van medische leverancier CovCare en verschillende anderen die ondersteuning voor Dogecoin als betalingsalternatief hebben toegevoegd.

Ook was Tesla-CEO Elon Musk geneigd om over de coin te tweeten, wat vaak leidde tot prijsstijgingen.

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een cryptobeginner? Dan is het Nederlandse cryptoplatform Coinmerce de ideale plek om te starten

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders