Volgens NYU-professor is Ether een beter handelsartikel dan Bitcoin

Hoogleraar financiën aan de Stern School of Business van de New York University, Aswath Damodaran, heeft Ether (ETH) getipt als een betere kans om een commodity te worden dan Bitcoin (BTC). De NYU-professor voerde aan, in een gesprek met CNBC dat het opwaartse potentieel van Ethereum groter is dan dat van Bitcoin. Bekeken in termen van een mogelijk toekomstig paradigma dat wordt gedomineerd door op blockchain gebaseerde technologie

ETH zal BTC overtroeven als een beter smeermiddel voor blockchain-handel, volgens Damodaran. De NYU-professor zei dat wat Bitcoin betreft, de belangrijkste crypto een speculatief spel was. Hij voegde ook eraan toe dat alles waar bitcoin-bulls over lijken te praten, hun grootste verkooppraatje voor Bitcoin is. Zij geven slechts aan van hoeveel geld zij hebben verdiend met Bitcoin.

En dat is het, dat is het einde van het verkooppraatje en dat is geen verkooppraatje. Dat zegt hier niets over de stof, verklaard de NYU-professor. Op het Ethereum-netwerk is gedecentraliseerde financiering als opkomend marktsegment inderdaad enorm gegroeid. De gecorrigeerde totale waarde, die is vergrendeld in op ETH-gebaseerde DeFi-protocollen, is op het moment van schrijven meer dan $ 65 miljard, volgens DappRadar.

Uniswap, een op ETH gebaseerde gedecentraliseerde uitwisseling, streefde eerder in mei Bitcoin voorbij met dagelijkse inkomsten. Dit geeft de schaal van de ongelijkheid in transactievolumes tussen Ethereum en Bitcoin aan. De NYU-professor noemde BTC eerder in mei een ‘inefficiënte valuta’ en daarom is de Bitcoin-kritiek van Damodaran niet nieuw. Damodaran, populair in de volksmond als de “dean of valuation” van Wall Street, beschreef Bitcoin als een prijsspel zonder goed einde, in augustus 2017.

Ook riep de NYU-hoogleraar financiën op tot een meer genuanceerde crypto-nomenclatuur die de verschillen tussen bestaande cryptocurrencies beter weergeeft. Damodaran is van mening dat begonnen moet worden met het scheiden van de crypto-ruimte in die crypto’s die valuta proberen te zijn. Verder crypto’s die verzamelobjecten proberen te zijn, millennial goud en die crypto’s die eigenlijk handelswaar zijn, volgens de NYU-professor.

De cryptomarkt bevindt zich midden in een enorme neerwaartse trend, waarbij Bitcoin de afgelopen acht dagen met meer dan 30% is gedaald. Zoals eerder gemeld. Ook is er een enorme deuk opgetreden in de totale marktkapitalisatie en is in dezelfde periode meer dan $ 800 miljard verlies opgetreden.