Doordat Yearn.finance zich aansluit bij honden pack met WOOFY, stijgt het met 45%

Honden tokens blijven verbazingwekkende niveaus van populariteit aantrekken, ondanks dat Dogecoin (DOGE) zich terugtrekt van zijn all-time highs boven $ 0,70. DeFi “blue-chip” Yearn.finance is hierbij misschien wel het meest prominente team dat probeert te cashen op de canine meme coin rage met de lancering van haar WOOFY-token. Maar de YFI-fans die vroeg instapten, hebben het nut van de coin misschien niet helemaal begrepen, waardoor de prijs de stratosfeer in schoot.

De afgelopen 24 uur begonnen geruchten over het nieuwe project te circuleren op Twitter. Hierbij hintten gebruikers, verbonden aan Yearn, naar een nieuw token genaamd WUFFY. Geruchten over een airdrop voor gebruikers die een foto postten van zichzelf gelikt door een hond en Yearn-ontwikkelaar Banteg taggen, zagen een vloedgolf van face-lick foto’s geüpload naar Twitter.

Fans in de gemeenschap haastten zich om het nieuwe token te kopen voordat ze het nut ervan volledig begrepen, zoals snel de norm wordt voor nieuwe releases van het Yearn team. De enige functie van WOOFY is om een middel aan te bieden om YFI-holdings te redenomineren. Hierbij biedt de Woofy Finance interface bi-directionele conversies aan van YFI naar WOOFY in een verhouding van 1:1 miljoen.

Toch dreven uitbundige kopers de prijs van WOOFY zo hoog op dat de YFI’s 1,5 miljoen dollar per token bedroegen. YFI wordt verhandeld voor ongeveer $ 88.200, op het moment van schrijven, na een winst van 43% in 24 uur te hebben bereikt. Het sentiment in de gemeenschap lijkt verdeeld over WOOFY. Hierbij concludeert Twitter-gebruiker BrotherMuozone dat het lijkt op een onsmakelijke poging om geld uit te melken van de nieuwe sukkels in de markt.

Deze Twitter-gebruiker voegde eraan toe dat het experiment eigenlijk uit een briljant getimede en gethematiseerde “unit bias a/b test” bestaat. En dat deze inzicht biedt in de vraag of handelaren de voorkeur geven aan tokens met een grotere circulerende voorraad en een lagere fiatprijs boven een lage voorraad met een hoge tokenprijs.

Het is arbitrair of handelaren ervoor kiezen WOOFY of YFI te hodlen, waarbij de voorkeur van handelaren voor het ene token boven het andere geen invloed heeft op de totale marktkapitalisatie van Yearn. Toch kan de invoering van WOOFY de volatiliteit van de prijs van YFI verminderen door arbitragekansen te creëren tussen de twee tokens.

WOOFY wisselde voor het laatst van eigenaar voor $ 0,09, op het moment van dit schrijven wat een premie van ongeveer 3% vergeleken met YFI betekent. Negen van de top 10 meest bekeken koppelingen op Uniswap v2 zijn hondentokens, volgens DEXTools.