Testnetfase bijna rond voor Cardano ERC-20 converter

Met een tokenmigratiebrug die binnenkort de testfase ingaat, komt de gedecentraliseerde financiering op de Cardano-blockchain dichter bij de realiteit. De ERC-20 migratietool van het platform nadert de ontplooiing van het testnet, volgens Francisco Landino, projectmanager bij Input Output Hong Kong, of IOHK. Dit is de onderzoeks- en ontwikkelingstak die verantwoordelijk is voor Cardano.

Landino zei, in een blogpost gepubliceerd op maandag dat de ERC-20 converter tool de migratie van Ethereum-gebaseerde tokens naar de Cardano chain mogelijk zal maken. Na Cardano’s langverwachte Alonzo hard fork, zal de geplande ERC-20 converter bridge volgen, waarvan wordt gezegd dat het smartcontract functionaliteit naar het netwerk zal brengen.

Landino schreef het volgende als argument voor de noodzaak van de ERC-20-conversietool. Als het eenmaal is uitgerold, zullen gebruikers van ondersteunde Ethereum-tokens in staat zijn om ze over te brengen van Ethereum’s overbelaste netwerk en te profiteren van Cardano’s transactiecapaciteit. En van lagere kosten, terwijl ze genieten van verbeterde beveiliging, lagere kosten en interoperabiliteit, volgens Landino.

Ook verklaarde de IOHK-manager, als onderdeel van de aankondiging dat de ERC-20-conversietool een belangrijk onderdeel was van de inspanningen om Cardano’s waarde propositie vergeleken met Ethereum te benutten. Dit in termen van parameters, zoals schaalbaarheid en transactiekosten. Via de converter tool kunnen cryptoprojecten hun native tokens met slechts een paar klikken migreren naar de Cardano-chain.

De ingebouwde tweerichting-convertibiliteit betekent dat het proces op een later tijdstip kan worden teruggedraaid. En het Cardano-analoog zal dezelfde waarde hebben als de Ethereum-gebaseerde coin. Landino verklaart dat SingularityNET’s AGI-token de eerste ERC-20 coin zal zijn die gemigreerd wordt naar de Cardano keten. Hiermee zijn de plannen voor de uitrol van het convertor testnet al aan de gang.

De IOHK-executive zei dat in de toekomst het Cardano team het potentieel ziet voor de ERC-20 converter tool om een cross-blockchain brug te worden. De gecorrigeerde totale waarde opgesloten in de Ethereum gedecentraliseerde financiële markt wordt door gegevens van DappRadar gezet op meer dan $ 68,5 miljard. De grote altcoin ketens zoals Cardano willen ook de feitelijke thuisbasis voor de opkomende DeFi-arena worden.

Te midden van het gepraat over laag-twee oplossingen als de volgende grens voor de Ether-gebaseerde DeFi markt.