Minister El Salvador zegt dat het nog te vroeg is om Bitcoin te gebruiken voor het uitbetalen van loon

In een tweet op woensdag ontkende Rolando Castro lokale berichten die beweren dat zijn ministerie maandag was begonnen met het analyseren van de mogelijkheid van op Bitcoin gebaseerde salarissen met ambtenaren van het ministerie van Financiën en het ministerie van Economie. De minister van Arbeid en Sociaal Welzijn van El Salvador heeft gezegd dat het land nog niet klaar is om Bitcoin (BTC) in te voeren voor loonbetalingen. 

Castro benadrukte dat hij alleen antwoordde op een vraag, en verklaarde dat het “te voorbarig was om over lonen te praten.” De ambtenaar voegde eraan toe dat hij nu gefocust is op het vinden van meer en betere banen voor het volk in El Salvador. “Monetaire kwesties vallen onder het economisch kabinet, en ik maak daar geen deel van uit,” merkte hij op.

De opmerkingen van de minister kwamen een week nadat El Salvador het wetsvoorstel van president Nayib Bukele had aangenomen waardoor Bitcoin wettig betaalmiddel werd in het land. Crypto-influencers zijn sindsdien massaal naar het kleine Centraal-Amerikaanse land getrokken om Bukele te ontmoeten.

Zoals eerder gemeld, El Salvador’s 2001 Wet van Monetaire Integratie, die een wettelijke basis vormde voor het vervangen van de Salvadoraanse colón door de Amerikaanse dollar, bepaalt dat salarissen en vergoedingen alleen mogen worden betaald in colónes of dollars. Het is nog onduidelijk of de goedkeuring van Bitcoin als wettig betaalmiddel in El Salvador de bestaande wet zal uitbreiden of vervangen.