Wat kunt u verwachten van de Bitcoin 2021-conferentie in Miami?

Van donderdag tot en met zaterdag komen crypto-geïnteresseerden samen in het Mana Wynwood Convention Center in Miami voor de Bitcoin 2021-conferentie. 

De conferentie van dit jaar heeft een sterrencast van leden van het Congres, beroemdheden, cryptografen, CEO’s en andere voorstanders van crypto. Naar verwachting is er een totale opkomst van meer dan 50.000 mensen en dit jaar kunnen deelnemers zich weer verzamelen op een fysieke locatie nadat COVID-19 beperkingen veel andere crypto conferenties dwongen om virtueel te gaan.

Tot de persoonlijkheden die op het evenement worden verwacht, behoren onder meer burgemeester Francis Suarez van Miami, Bitcoin (BTC) permabull en MicroStrategy CEO Michael Saylor, Jack Dorsey van Twitter en de Winklevoss tweeling – Cameron en Tyler Winklevoss. Op Bitcoin 2021 zullen ook pro-crypto regeringsfunctionarissen zoals Wyoming Sen. Cynthia Lummis en voormalige hoofden van Amerikaanse financiële waakhonden zoals Chris Giancarlo en Brian Brooks aanwezig zijn. Giancarlo is een voormalige voorzitter van de Amerikaanse Commodity Futures Trading Commission, terwijl Brooks onlangs diende als de waarnemend controleur van de valuta.

Saylor, de Winklevoss tweeling en Anthony Pompliano zullen de twee gesprekken op vrijdag leiden, terwijl Galaxy Digital’s Mike Novogratz, Paxos CEO Charles Cascarilla, Square Crypto’s Steve Lee en freelance journalist Aaron van Wirdum zullen verschijnen in gesprekken op zaterdag.

Met betrekking tot onderwerpen die met schaalbaarheid te maken hebben: Jack Mallers, CEO van Zap zal spreken over bedrijven die gebruik maken van het Lightning Network, terwijl Jeremy Rubin van het MIT Bitcoin Project zal spreken in een panel getiteld “Bitcoin is DeFi.”

Met de recente kritiek op Bitcoin-mijnbouw is het misschien niet verwonderlijk dat er ook een paar panels gewijd zijn aan dit onderwerp, met titels als “Bitcoin Mining Fixes Our Energy Problems” en “The Moral Case for Bitcoin”. Andere panels die gepland staan voor het evenement gaan in op onderwerpen als ‘on-chain analytics’, ‘proof of reserves’ en ‘banking the unbanked’.