DOGE flipt kortstondig Nintendo en neemt #4 plek over van XRP

DOGE flipt kortstondig Nintendo en neemt #4 plek over van XRP

De marktkapitalisatie van Dogecoin (DOGE), de op een meme gebaseerde cryptocurrency die zeven jaar geleden als een grap begon, is na een prijs rally kortstondig die van het grote Japanse videogamebedrijf Nintendo gepasseerd.

Volgens gegevens van AssetDash is de marktwaarde van DOGE dinsdag naar $77,7 miljard gestegen na een rally die de prijs van de munt voor het eerst boven de $0,60 bracht. Deze rally zorgde voor een hogere marktwaarde van het project dan zowel cryptocurrency exchange Coinbase met $73,8 miljard als Nintendo met $76,3 miljard. Hoewel de prijs van DOGE sindsdien is gedaald tot $ 0,53, ligt de marktwaarde nog steeds boven die van XRP, waardoor het de vierde meest waardevolle cryptocurrency is, volgens CoinMarketCap.

De rally volgt op de ‘coinflip’ van Tether (USDT) op maandag nadat handelsplatform eToro aankondigde dat het ondersteuning voor Dogecoin had geïntegreerd. Dinsdag volgde tevens de grote cryptobeurs Gemini, waarbij mede-oprichter Tyler Winklevoss DOGE “organisch, oneerbiedig en leuk” noemde.

Op het moment van publicatie is de marktwaarde van Dogecoin $ 66,7 miljard, met een grote kloof tussen die van Binance Coin (BNB) op $ 96 miljard en grote in de Verenigde Staten gevestigde bedrijven, waaronder General Motors en FedEx. Mocht het token een prijs van $0,61 bereiken, dan zou het gelijk komen te staan met de Bulgaarse lev.

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een cryptobeginner? Dan is het Nederlandse cryptoplatform Coinmerce de ideale plek om te starten

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders