Kraken, Coinbase-rivaal, lanceert cryptohandel in de VS voor mobiele telefoon

In een nieuwe stap om de acceptatie door de industrie in de Verenigde Staten te stimuleren, heeft Kraken, grote wereldwijde cryptocurrency-uitwisseling, een crypto-handelsapplicatie gelanceerd voor smartphones. Woensdag kondigde het bedrijf aan dat zijn nieuwe app voor zowel iOS- als Android-gebruikers nu beschikbaar is, voor het grootste deel van de Verenigde Staten en voor andere landen over de hele wereld.

Gebruikers kunnen via smartphones met de app handelen in meer dan 50 cryptocurrencies, zoals Bitcoin (BTC) en Ether (ETH). Na de uitrol van de mobiele Kraken-app in Europa in januari, is deze stap gezet. Jeremy Welch, chief product officer van Kraken, merkte op dat deze consumenten-app hun eerste grote stap is in het ondersteunen van bredere acceptatie door de consument met een veel eenvoudigere, gebruiksvriendelijke interface.

Volgens Welch vindt de lancering van de nieuwe app plaats, te midden van de handelsvolumes van Kraken die sinds mei meer dan zes keer zo groot zijn geworden. Hij gaf aan dat de afgelopen vijf maanden geweldig waren voor Kraken. En voegde eraan toe dat ze een golf van nieuwe klanten en recordhoogtes hebben gezien. In 2013 werd Kraken gelanceerd en geeft aan tot nu toe 7 miljoen klanten te hebben.

Zo is het een van ’s werelds grootste crypto-handelsplatforms en concurreert met bedrijven als Binance, Huobi en Coinbase. Volgens gegevens van CoinMarketCap is de beurs gerangschikt als het op drie na grootste handelsplatform voor cryptocurrency door dagelijkse handelsvolumes op het moment van schrijven. De beurs biedt geen diensten aan voor inwoners van Washington en New York door de kosten voor het handhaven van naleving van de regelgeving.

Daarom wordt de nieuw uitgerolde app van Kraken niet overal in de VS ondersteund. Bij het Financial Crimes Enforcement Network (FinCEN) van het Amerikaanse ministerie van Financiën staat het bedrijf geregistreerd als een geldservicebedrijf. Bovendien geeft het aan te voldoen aan “wettelijke en regelgevende vereisten in alle rechtsgebieden”. De belangrijkste rivaliserende beurs van Kraken, Coinbase, werd in april openbaar op Nasdaq.

Minder dan twee maanden hierna is de nieuwe beschikbaarheid van Kraken verschenen. Het grote investeringsfonds RIT Capital Partners verwierf vervolgens een belang in Kraken. James Glass, RIT-directeur, merkte hierbij op dat de crypto-uitwisseling naar verluidt in 2022 openbaar zal worden gemaakt via een directe notering. Kraken was ook in gesprek voor nieuwe financiering die zijn waardering zou kunnen verdubbelen tot 10 miljard dollar, meldde Bloomberg in februari.