Vitalik Buterin, medeoprichter van Ethereum, wordt miljardair terwijl Ether $ 3K bereikt

Medeoprichter, Vitalik Buterin, van ’s werelds populairste slimme contractplatform, de Ethereum-blockchain, is officieel een cryptomiljardair geworden.

Het openbare Ether-adres van Buterin heeft op zijn saldo $ 1 miljard bereikt na de snelle stijging van Ether boven de $ 3.000 prijs op maandag. Dit is het Ether-adres dat Buterin in 2018 beschreef als zijn belangrijkste wallet. Het adres bevat ongeveer 333.500 Ether (ETH) op het moment van publicatie. Volgens on-chain-gegevens van Etherscan, nu ter waarde van $ 1,029 miljard.

Het heeft nu deze waarde omdat ETH meer dan verviervoudigde in waarde van ongeveer $ 700 aan het begin van 2021. ’s Werelds grootste altcoin wordt op het moment van schrijven verhandeld voor $ 3.144, een stijging van 8,6% in de afgelopen 24 uur. Volgens gegevens van CoinGecko met een winst van 36% in de afgelopen zeven dagen. De 27-jarige Buterin zou nu de jongste selfmade miljardair in de cryptocurrency-industrie kunnen zijn, volgens sommige onlinecryptospelers.

Buterin is, te midden van stijgende prijzen, vrijgevig geweest met zijn cryptovaluta. De Russisch-Canadese programmeur schonk eind april 100 Ether- en 100 Maker (MKR) -tokens aan een COVID-19-noodfonds voor India.