Ethereum zet snelle stijging door: ETH prijs breekt voor het eerst $4.000

Ether (ETH) overschreed maandag voor het eerst de $4.000 en passeerde daarmee de psychologisch significante barrière op meerdere beurzen, waaronder Coinbase. Deze nieuwste mijlpaal komt slechts één week na het doorbreken van de $3.000.

Een deel van de stijging kan worden gelinkt aan de toenemende institutionele belangstelling voor het activum. Vorige week zei een CoinShares rapport dat instellingen aan het einde van april meer dan $30 miljoen in ETH kochten. Vermoedelijk bezitten geldbeheerders nu $13,9 miljard in ETH of ETH-vehicles.

Op 28 april kondigde de Europese Investeringsbank aan dat het een obligatie van $120 miljoen zou uitgeven op Ethereum, ’s werelds grootste laag-één blockchain, in samenwerking met grote banken zoals Goldman Sachs en Santander. 

Vorige week haalde ETH de aandelen van de Bank of America in als de 28e grootste activa ter wereld. Maar vandaag heeft ETH met 454,49 miljard dollar de marktkapitalisatie van de consumenten reuzen zoals Wal-Mart en Johnson and Johnson overschreden. Ook hijgen ze in de nek van JPMorgan Chase. Daarnaast blijft de groei van gedecentraliseerde financiering – een van Ethereum’s belangrijkste gemeenschappen en use cases – in een opmerkelijk tempo doorgaan.

De opmerkelijke run heeft zelfs nieuwe speculaties veroorzaakt dat er een “flippening” aan de horizon zou kunnen zijn: een langverwachte gebeurtenis onder de Ethereum gemeenschap waarbij ETH Bitcoin (BTC) voorbijstreeft in marktkapitalisatie.